TC GENÇLİK VE SPOR BAKANI  SUAT KILIÇ KKTC’DE

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün davetlisi olarak dün akşam KKTC’ye geldi.

Suat Kılıç’ı Ercan Havalimanında TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli, Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve bürokratlar karşıladı. Resmi karşılama yanında VİP salonunun dışında toplanan bazı örgütler Suat Kılıç için tezahüratta bulundu. Kılıç havalimanından ayrılmadan kendisine tezahürat eden grupla selamklaştı.

DÜRÜST

Kemal Dürüst, VIP dinlenme salonunda yaptığı konuşmada Suat Kılıç’ı KKTC’de görmekten büyük onur duyduklarını söyledi.

Kılıç’ın KKTC ziyaretinin, bakanlık görevine gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyareti olduğunu ifade eden Dürüst, “Anavatanımızın her zaman bizim yanımızda olduğunun en somut örneğini bir kez daha bize yaşattınız” dedi.

KILIÇ

TC Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise gösterilen konukseverlikten dolayı teşekkür etti ve Kıbrıs Türk halkına, TC Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TC Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini getirdiğini ifade etti.  

Ziyaret boyunca gündeminin yoğun olduğunu ifade eden Kılıç, “bir güne birkaç günlük iş sığdırmaya gayret edeceğiz” dedi.

Yarın iki bakanlık arasında imzalanacak protokole atıfta bulunan Kılıç, “Temennimiz Anavatandaki Türk gençliği ile Kıbrıs Türk gençliği arasındaki gönül köprülerini sağlamlaştırmak, işbirliği imkanlarını artırmak ve geleceğe dair hayalleri birlikte tasarlamaktır” dedi.