TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki cezaevleri alt komisyonu, yarın KKTC'ye gelerek Girne Askeri Cezaevinde incelemelerde bulunacak.

Askeri ve sivil cezaevlerinde inceleme yapmak amacıyla kurulan Alt Komisyon’un Başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, ziyaretle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri ve sivil cezaevlerindeki incelemelerine devam ettiklerini söyledi.

Bu çerçevede, Girne Askeri Cezaevinde görüşmelerde bulunacaklarını belirten Yıldırım, ''Cezaevinin şartlarına, durumuna, insan hakkı ihlali olup olmadığına bakacağız; mahkumlar ve cezaevi yetkilileri ile görüşeceğiz'' dedi.

Yıldırım, daha önce Gaziantep Askeri Cezaevinde incelemeler yaptıklarını anımsatarak, ''Cezaevinde şartların iyi olduğunu gözlemlemiştik. Fakat mahkumlar, banyo ve tuvalet dışında her yerde kamera olmasından şikayetçi olmuşlardı. Biz de bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı nezdinde kameraların kaldırılması için girişimlerde bulunmuştuk'' diye konuştu.

Yıldırım, KKTC'de, askeri cezaevinde, kamuoyunda ''disco'' olarak bilinen askeri disiplin koğuşunda gördüğü kötü muamele sonucu kaldırıldığı GATA'da hayatını kaybettiği iddia edilen Er Uğur Kantar olayını da inceleyeceklerini belirtti.

Murat Yıldırım, daha önce de Hollanda ve Belçika'daki cezaevlerini incelediklerini kaydetti.

Alt komisyonda bulunan AK Parti Kilis Milletvekili Salih Dal, AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya da KKTC'ye gelecek.

Alt Komisyon Başkanı Yıldırım ve üyeler, 13 Şubat Pazartesi günü Ankara'ya dönecek.