Maliye Bakanı Ersin Tatar, “Ülkede bazı çevrelerin karalama politikalarına maruz kaldığını ve sırtından kadınlara yönelik siyaset yapıldığını” söyledi.

Maliye Bakanlığı Basın Bürosu açıklamasına göre, Bakan Tatar, katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi: 

“Benimle yapılan o röportajda, ülkemiz ekonomisi değerlendirilmiş, 400 milyon dolarlık eğitim girdisi, 400 milyon dolarlık turizm girdisi, 100 milyon dolarlık kumarhanelerden elde edilen girdi, banka mevduatları, Turistik tesislerimizin yatak sayısının artması, uçak sefer sayısının artması, Türkiye’den gelen mal ve hizmetler rakamsal verilerle aktarılırken bunların arasından ülkemize çalışma izniyle gelmiş kişilerin eşlerinin kayıt dışı olarak işyeri ve evlere temizliğe gitmesinin yarattığı maddi kaybı dile getirdim. Bazı kesimlerce söyleşimden bu son cümle cımbızlanarak alındı, benim sırtımdan kadınlara yönelik siyaset yapıldı…. Bu tartışmalardan sonra Hürriyet muhabirinin makalesinde dediği gibi benim röportajımdan alınan bir cümle ile fırtınalar kopartıldı. Bu fırtınanın KKTC’ye ne faydası var.” 

Tatar, Anavatan Türkiye’den alınan yılda bir milyar Türk Lirası’nın direkt bütçeye katkı olarak girerken, Türkiye ile KKTC ekonomilerinin entegrasyon süreci içerisinde olması dolayısıyla da ithalat ve hizmetler karşılığında Türkiye’ye de yılda bir milyar doların üzerinde bir rakam gittiğini,  röportajın özünün bu olduğunu söyledi. 

“KADIN PERSONEL ÖZVERİLİ VE BAŞARILI”

Tatar şöyle dedi: “Örneğin Digitürk’ün ülkemizde de dünya kadar üyesi var, sigorta firmalarının KKTC’den toplayıp götürdükleri paralar söz konusudur. Ülkede kayıtlı 40 bin yabancı işçi var ancak eşlerinin kayıtsız çalışması onların da kaybıdır. Çalışan bu kesimin kayıt altına alınması onların da sosyal hakları olacak emekliliklerine yarayacak. Yabancı işçi sektörünün yıllık ekonomik boyutu 1 milyar TL, belki de bu paranın yarısı 500 milyon Türk Lirası yılda KKTC dışına gönderilmektedir.”

Maliye Bakanı Ersin Tatar, özellikle Maliye Bakanlığında kadın eleman sayısının daha çok olduğunu belirtirken, kadın çalışanların, daha titiz, daha sorumlu ve işlerine daha da bağlı oldukları için özverili ve başarılı olduklarının değerlendirildiğini kaydetti.

Tatar, açıklamalarında, hayat pahalılığının 1Temmuz 2012 itibarı ile maaşlara yansıtılacağını, burada hesaplama yönteminin belli olduğunu ifade ederek, 2012 yılının ilk 6 ay dönemine ilişkin tahmini rakamın da yüzde 4 olarak öngörülmekte olduğunu belirtti.