Maliye Bakanı Ersin Tatar, Eski Borçların Yapılandırılmasıyla İlgili Yasanın Mclisten Geçtiğini, Bundan Sonraki Adımın Faiz Usul Yasa Tasarısı Ve Tefeciliği Ortadan Kaldırılmasını Sağlayacak Yasa Tasarılarının Hazırlanması Olduğunu Söyledi.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC Merkez Bankası Başkanı Bilal San başkanlığındaki yönetim kurulunu kabul etti.

SAN

KKTC Merkez Bankası Başkanı Bilal San, bu yıl içerisinde finans sektörünü ilgilendiren önemli yasal düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Bu yasal düzenlemelerin bir kişi yada kurumla sonuçlanacak düzenlemeler olmadığını, buna meclisin karar vereceğini vurgulayan San, “Bunun öncesinde ekonomiyle ilgili birimler olarak bizler uyum içerisinde çalışacak olursak, daha sağlıklı daha iyi yasal düzenlemelerin çıkmasını sağlamış oluruz” dedi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Merkez Bankası’nın son yıllarda çok önemli görevler üstlenerek bankacılık sektörünün çok daha güvenilir ve güçlü pozisyona girmesinde katkı yaptığını söyledi.

Çalışmaları hızlandırdıklarını kaydeden Tatar, Eski Borçların yapılandırılmasıyla ilgili yasanın meclisten geçtiğini hatırlattı.

“Bunda hepimiz çok çalıştık” diyen Tatar, onbinlerce mağdurun bu yasadan yararlanacağını söyledi.

Bu yasanın uzlaşı ile ortaya çıktığını da ifade eden Ersin Tatar, tüm bankalara ve Merkez Bankası’na bu konuda teşekkür etti.

Tatar, bundan sonra borçluların ilgili bankalar ile temasa geçerekkendi koşullarını araştırarak borçlarını taksitlerle ödeyeceklerini belirtti.

“Bundan sonraki adımımız Faiz Usul Yasası ve tefecilliğin ortadan kalkması. Bu konuda iki yasal düzenleme önümüzde duruyor. Bunların çalışmaları yapılıyor” diyen Tatar, Merkez Bankası’nın da bu konuda görüşlerinin alınacağını söyledi.

Tefeciliğe son verileceğini belirten Tatar, bu konuda çok mağduriyetler olduğunu, vatandaşların çok yüksek faizlerle borçlanmakta olduğunu ifade etti.

Tatar, KKTC’de çalışacak finans kuruluşlarının kayıt altına girmeleri ve Merkez Bankası’nın denetiminde olmaları gerektiğini vurguladı.