TATAR: “İTÜ BİR MARKADIR… ÜLKEMİZE GELMESİ BİR DEĞERDİR…”

Maliye Bakanı Ersin Tatar, bugün, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  (KKTC)  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yanalak ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Yanalak’a ziyarette Genel Sekreter Namık Müftüoğlu ile Özel Kalem Müdürü Eda Can Doğabay  eşlik etti.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, üniversitenin KKTC vatandaşlarına kadrolarında yer vermesi nedeniyle teşekkür ederek, KKTC halkının çalışmaktan korkmadığını, kendilerine olanak sağlandığında başarılara imza attığını söyledi.

Tatar, 1773 yılında kurulan İTÜ’nün bir marka olduğuna dikkat çekerek, “İTÜ’nün ülkemize gelmesi bizim için artı değerdir. Hakkı Atun, Necmeddin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel gibi başbakanlık yapmış değerli insanlara eğitim vermiş İTÜ’nün en erken zamanda Yenierenköy’deki kampüsünün de hizmete başlamasını diliyorum” dedi.

İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yanalak ise, ziyaretteki konuşmasında, İTÜ’nün KKTC’deki okul yatırımı konusunda bilgi verdi.

Yanalak, İTÜ KKTC’nin, Gazimağusa’daki eski devlet hastanesi binasıyla Yenierenköy’de tahsis edilen arazi üzerine inşa edileceğini ifade ederek,  İTÜ’nün KKTC kampüsünde şu anda 3 farklı programa yönelik olarak öğrenci kabul ettiğini kaydetti.

Mustafa  Yanalak, İTÜ Yabancı Diller Hazırlık Okulu’nun Gazimağusa’daki eski hastanede eğitim verdiğini anlatarak, üniversitenin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümlerine öğrenci kaydı yapıldığını belirtti.

Yanalak İTÜ KKTC Kampüsü personelinin yüzde 70’inin de KKTC vatandaşlarından oluştuğunu söyleyerek, “Gelecek öğretim yılına dönük olarak da ÖSYM’nin kitapçığında İTÜ KKTC Kampüsü’nde ilgili 3 bölüme yönelik seçenek yer alacağını ve yaklaşık 4-5 yıllık sürede okulun tam kapasite ile hizmet vermeyi, yeterli öğrenci sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Prof. Yanalak, İTÜ’ye gösterilen ilgi nedeniyle Maliye Bakanı Ersin Tatar’a teşekkür etti.