Maliye Bakanı Ersin Tatar bugün Arasta’daydı. Tatar, Arasta esnafının sorunlarını dinledi, Lokmacı’da incelemelerde bulundu.

Ziyarette Bakan Tatar’a Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu da eşlik etti.

Arasta ziyaretini Bayrak Haber’e değerlendiren Tatar, havanın da güzel olmasıyla birlikte bölgede hareketlilik yaşandığını ifade etti ve Güney’den Kuzey’e yoğun bir geçiş olduğunu söyledi.

Arasta’da yaşanan gelişmelerden ve yeni yeni dükkanlar açılmasından duyduğu memnuniyet dile getiren Tatar, bölgenin bir cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti...

Bölge esnafının Güney’deki gümrükçülerin Kuzey’e geçen turistlerin yaptığı alışverişlere el koymalarından dolayı sıkıntı yaşadığına işaret eden Tatar, Gümrük Dairesi Müdürü Çobanoğlu’ndan bu konuyla ilgili girişimde bulunmasını istedi.

Tatar, Bunun kabul edilemez olduğunu ve KKTC vatandaşlarının da Güney’den yasalar çerçevesinde alışveriş yapabildiğini anımsatarak bu noktada KKTC’nin, Güney Kıbrıs’tan daha ucuz olduğunu vurguladı.

Bakan Tatar, Güney’de yapılan uygulamanın Yeşil Hat Tüzüğü’ne de aykırı olduğuna işaret etti ve Rum tarafının yeşil hat tüzüğüne uymamasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Yeşil Hat Tüzüğü kurallarını hatırlatarak, Güney’den Kuzey’e geçenlerin sıkıntı yaşadığına işaret eden Tatar, KKTC’nin zaman içerisinde cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

Kuzey’de bir devlet bulunduğunu ve bunun tüm kesimleriyle var olduğunu kaydeden Tatar, bölgeye yapılan yatırımlardan ve gelişmeden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

KKTC’nin bir turizm adası olduğunu da anımsatan Tatar, turizmde bu yıl iyi bir gelişme beklendiğini, bu bakımdan da arasta bölgesinin turistler için cazibe merkezi haline geldiğine değindi.

Tatar konuşmasının ardından, Lokmacı’da görev yapan polis ve gümrük görevlileriyle sohbet etti, bilgi aldı, ardından ise Arasta bölgesindeki dükkanları gezerek esnafın sorunlarını dinledi.