Türkiye Futbol Federasyonu'nun merakla beklenen Olağanüstü Genel Kurulu bugün saat 11.00'de Ankara'da toplanacak.

Genel Kurul'da, haklarında şike ve teşvik iddiaları bulunan kulüplerin alacakları cezalarla ilgili karar verilecek. Kulüpler, açık açık el kaldırmaktan çekindiği için gizli oylama yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı yarın saat 11.00'de.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olağanüstü genel kurul toplantısı, bugün Ankara'da yapılacak. Sheraton Otel'deki genel kurul toplantısı saat 11.00'de başlayacak. Kurulda, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşüleceği ve karara bağlanacağı kaydedildi. Çoğunluk bugün sağlanamazsa ikinci toplantının aynı gündemle, delege tamsayısının asgari üçte biri ile yarın aynı saatte; ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü toplantının aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın 3 Şubat'ta aynı saatte yapılacağı bildirildi.

TFF, bugünkü olağanüstü genel kurulunda tarihe not düşecek oylamayı 'gizli' yapmayı planlıyor. UEFA'nın şike ve teşvike ismi karışan kulüplere bir defaya mahsus puan silme, para cezası ve Avrupa kupalarına katılmama cezasına onay vermesiyle rahat nefes alan TFF, gelen yazılı destekle delegelerin karşısına çıkacak ve yeni düzenlemeyi anlatacak.

Geçtiğimiz hafta içinde toplanan Kulüpler Birliği Vakfı, bir de prensip kararı almıştı. Yeni düzenlemenin oylamasının açık olmasından rahatsızlık duyan kulüpler, genel kurulların çalışma düzenini belirleyen TFF statüsünün 25. maddesi gereğince bir önerge verecek. Bu önergeye göre, oylamanın gizli yapılması istenecek. Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bütün kulüpleri dinleyecek. Türk futbolunu kaostan kurtarmak için çalıştıklarını dile getiren Aydınlar, ortaya çıkacak tavsiye kararı doğrultusunda hareket edeceklerini, play-off öncesi de karar vereceklerini tekrarlayacak. Günlerdir konuşulan ve tartışılan Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmesine karşı olduğunu toplantıda dile getirecek olan Başkan Aydınlar, genel kurulun alacağı karara saygı duyacağını anlatacak.

Genel kurulda Süper Lig takımları 126, Banka Asya 36, 2. Lig 34, 3. Lig 57 ve taban birliklerinden 32 (hakemler, milli takım antrenörleri, iki yıldan fazla TFF başkanlığı yapanlar, amatör spor kulüpleri, Antrenörler Derneği, Profesyonel Futbolcular Derneği, en az 75 kez milli olan futbolcular, Bedensel, İşitme, Görme ve Özel Sporcular Federasyonu'ndan birer delege) olmak üzere toplam 285 delege oy kullanacak.