Ülke genelinde kaçak taksici kontrolleri yapan ve çok sayıda sürücüye ceza kesen polis, Lefke bölgesinde yaptığı kontrollerde bu kez evrakları eksik olan sürücüleri rapor etti.
İçişleri Bakanlığına bağlı İzin Kurulu memurları ile Lefke Karakolu’nda görevli polis ekipleri dün 10.00-12.30 saatleri arasında LAÜ kampusu giriş kapısı önünde yaptığı, ‘kaçak taksi’, ‘mesleki sürücü belgesi’, ‘güzergah dışı dolmuş, otobüs, minübüs’ kontrollerinde 2 dolmuş işletmecisine güzergah dışı taşımacılık, 1 dolmuş sürücüsüne ise sürücü belgesi olmadığı için ceza yazıldı.
Kontroller sırasında  İzin Kurulu memuru Ruşen Kişimir, “Burada yapmış olduğumuz rutin kontroller sırasında bazı araçların güzergah dışı çalıştığını bazılarının ise, mesleki sürücü belgesi olmadığını tespit ettik. Tespit ettiğimiz araçlara ve sürücülere polis ekipleri tarafından ceza kesildi. Bu kontrolleri yapmamızdaki genel amacımız, yasa dışı yapılan taşımacıların evraklarını tespit edip rapor etmektir” dedi.
Yapılan rutin konrollere bölgedeki taksiciler büyük destek verdi. Taksiciler, kaçak dolmuş, minibüs ve taksilerin güzergah dışı taşımacılık yapması ve yolcu almasının yasal olmadığını belirterek, “Yapılan kontrollerin caydırıcı olması için kimseye tolerans gösterilmeden gereken cezaların verilmesi gerektiğini” dile getirdiler. Taksiciler, rutin kontrollerin düzenli yapılmasının kendileri için çok iyi olacağını, ancak yetkililerin bu konuda daha sıkı önlemler alması gerektiğini kaydetti.
Yeni çıkan ancak hala uygulamaya girmeyen yasa, devreye girdiğinde artık, özel ve ücretsiz taşımacılık yapan firma, otel, market, casino gibi şirketler müşterilerini ücretsiz taşıyamayacak.









KAYNAK : KIBRIS