Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK)’ın KKTC’nin sesi, kulağı olduğunu belirterek, “Her zaman alarmda” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ajansın 38’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Emir Ersoy başkanlığındaki TAK Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Ersoy kabulde,  kurumun çalışmalarına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na teşekkür etti.

TAK Müdürü Perihan Aziz de, TAK’ın 38. kuruluş yıldönümü olduğunu, kendisinin 37 yıldır TAK’ta çalıştığını ifade ederek, “TAK’ı bugünkü aşamaya getirmek için tüm personel olarak tırnaklarımızla, alın terimizle çaba harcadık” dedi.

TAK’ın sorunları da bulunduğunu, ama esas olanın sorunlar çözülünceye kadar işi yapmanın ve hedefe doğru yürümenin olduğunu ifade eden Aziz, bunu yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Sorunların çözülmesi ve daha çağdaş bir TAK için gerekli katkının yapılacağına inancını da dile getiren Aziz, “TAK’ı devletimize layık, insanımıza layık,  sağlıklı bir kamuoyu oluşturmaya yönelik her türlü çaba içerisinde daha ileriye taşımak en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar yapılan katkılar ve destekten dolayı Cumhurbaşkanı Eroğlu ile tüm devlet ve hükümet yetkililerine teşekkür eden Aziz,  kendilerinin görevi devretmeye hazırlandığını, gelecek olanların bayrak yarışını çok daha ileriye taşıyacağına olan inancını dile getirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yaptığı konuşmada, 38. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle TAK yönetim kuruluna teşekkür ederek tüm çalışanları kutladı.

TAK’ın gelişen zaman içerisinde daha iyiye giderek bugünlere geldiğini, gelişen teknolojik imkanlardan yararlanmasının da kaçınılmaz olduğuna işaret eden Eroğlu, “Hükümetler imkanlar nispetinde bu konuda bir şeyler yapmaya çalışmışlardır. TAK yeni bir yasaya kavuşmuştur. İnşallah yeni kadrolanmalarla da personel daha rahat ve huzurlu bir çalışma ortamı bulacaktır” dedi.

“Benim TAK’tan bir istirhamım vardır. Bazen sorulan sorular ve verilen cevaplarda bir kelimenin bile değiştirilmesi çok yanlış anlamalara neden olabilir. Geçenlerde bir olay olmuştu. Ardından bazı çevreler ‘Eroğlu çözüm istemez’ şeklinde yorum yapmaya başlamıştır.  Bu benim yaptığım açıklamadan bir iki kelimenin çıkarılması sonucu olmuştur. Sonra ne oldu? Döndük yalanladık” diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

“Bu nedenle haberleri alanlar ve dağıtmak için yazanların buna çok dikkat etmesi gerekir. Arkadaşlar yorum yapabilir, ama bir kişinin ağzından çıkanı olduğu gibi yazmak başkadır, kendi yorumuna göre ‘bazı kelimelerin gereği yoktur’ diye çıkararak basına duyurmak başkadır. Bu konularda özellikle hassasiyet gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum.”

Bütün haberleri takip eden, medyaya ve dünyaya dağıtan TAK’ın her zaman alarm durumunda olduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Dolayısı ile Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sesi kulağı olan bir kuruluşumuzdur. Bu konuda size kolay gelsin diyorum. TAK’la ilgili bizlerin ve hükümetlerin halletmesi gereken konular vardır. Bu konuda imkanlar nispetinde yardımcı olmaya gayret ederiz. Benim kapım her zaman TAK’a açıktır. Eskiden böyleydi, bugün de böyledir” diyerek sözlerini tamamladı.

Yeniden söz alan TAK Müdürü Perihan Aziz ise, bazen istenmeden veya teknik sorunlardan dolayı bazı sorunların yaşanabileceğini, bunların hiç olmaması için çaba harcadıklarını, ama insan unsuru ve teknoloji nedeniyle bazı şeylerin yaşanabildiğini ifade etti.