Türkiye sınırındaki Suriye kenti İdlib'de, güvenlik güçlerince öldürüldüğü iddia edilen Özgür Suriye Ordusu üyeleri için cenaze töreni yapıldı.

İsyan hareketinin başlamasının ardından saf değiştiren askerler tarafından kurulan Özgür Suriye Ordusu'na mensup üç muhalifin cenazesi, mezarlığa dönüştürülen eski bir çocuk parkına gömüldü.

Cenaze töreni, Associated Press foto muhabiri Rodrigo Abd tarafından görüntülendi.

GAZETECİLERİN CENAZELERİ TESLİM EDİLDİ

Öte yandan Suriye'de geçen hafta öldürülen iki gazeteci Marie Colvin ve Remi Ochlik'in cenazelerinin, Fransa ve Polonya'nın Şam Büyükelçiliklerine teslim edildiği bildirildi.

Bölgedeki AFP muhabiri, Fransa'nın Şam Büyükelçisi Eric Chevallier'nin Remi Ochlik'in naaşının bulunduğu ambulansa bindiğini, Polonya Büyükelçiliğinin bir aracının da Marie Colvin'in naaşının bulunduğu diğer ambulansa eşlik ettiğini belirtti.

PARİS'E GÖTÜRÜLECEKLER/_np/3556/15983556.jpg

Her iki ambulansın da Kassa mahallesinde yer alan Fransız hastanesine gittikleri, Paris'e nakledilene kadar naaşların morgda tutulacağı bildirildi.

İngiliz Sunday Times için çalışan Amerikalı gazeteci Colvin ve Fransız foto muhabiri Ochlik, Humus'un Baba Amr semtinde bulundukları binaya roketlerin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Colvin ve Ochlik'in cesetlerinin gömülü olarak bulunduğunu belirtmişti.