Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Süheyla Küçük yaptığı açıklamada, günümüzde kadınların kültürel, tarihsel ve dinsel faktörler nedeniyle, cinsiyet ayrımcılığı ile boğuşmaya devam ettiğini, her türlü şiddette büyük oranda maruz kalarak, aşağılanmakta ve erkek gücüne karşı kendisini korumaktan yoksun kaldığına dikkat çekti.

Süheyla Küçük, ülkede daha önce rastlanmayan, çirkin şiddet olaylarına sıkça rastlandığına vurgu yaparak, bu tip olayların önlenmesi için ilgili devlet organlarının gerekli yasal tedbirleri zamanında almaları, işlenen suçlarla orantılı, caydırıcı cezalar verilmesinin sağlanmasını istedi.

KKTC olarak uluslararası tanınma ve saygınlık talebinin olduğu bu günlerde, kadınların statüsünü en üst seviyeye taşıma doğrultusunda, kadın erkek eşitliği ve birlikteliği ile elden gelen azami gayretin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, medeniyet seviyesini ölçmek isteyen yabancı ülkelerin, uluslararası arenada, kadının yaşam şartlarını sergileyen vitrine de bakacaklarını ifade etti.

Küçük, Iğdır’da kutlanacak Kadınlar Günü etkinliklerine de katılacaklarını belirtti. Küçük ayrıca yarın saat 10.00’da Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük Heykeli ve Zübeyde Hanım büstüne çelenk koyup saygı duruşunda bulunacaklarını, ardından da resmi ziyaretler gerçekleştireceklerini belirtti.

Süheyla Küçük, KKTC’deki ve dünyadaki tüm kadınların “Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak, kadınlara uygulanan şiddet ve ayrımcılığın son bulmasını istedi.