Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde 2011-2012 Öğretim Yılı’nın ilk dönemi yarın tamamlanıyor. Yarın karne dağıtım günü, ancak Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) eylemi nedeniyle orta dereceli okullarda karne dağıtımlarının aksaması bekleniyor.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi’ne göre tüm okullarda 1 Şubat’ta başlayacak yarıyıl tatili, 15 Şubat’ta sona erecek ve öğrencilerle öğretmenler 16 Şubat’ta yeniden ders başı yapacak.

İlköğretim Dairesi’ne bağlı 112 anaokul ve ilkokulda 22 bin, Genel Orta Öğretim Dairesi’ne bağlı 32 okulda 15 bin 695, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda 2 bin 852 öğrenci ve 378 çırak öğrenim görüyor.

GÖKÇEBEL: “ADIM ATMASI GEREKEN BAKANLIKTIR”

KTOEÖS, Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat bölümü açılmasını ve bakanlığın “yasadışı” olarak nitelendirdiği uygulamalarını protesto eylemleri çerçevesinde öğrencilere sınav notlarını açıklamama ve karne vermeme eylemi yapacağını açıklamıştı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, TAK muhabirinin sorusu üzerine, “Adım atması gereken bakanlıktır. Öğrencilere karnelerini vermeyecek olan da bakanlıktır” iddiasında bulundu.

Sorunların aşılması için uzun süre diyalog kurmaya ve adım atmaya çalıştıklarını kaydeden Gökçebel, bakanlıktan hiçbir diyalog çağrısı almadıklarını sadece basın açıklamalarını gördüklerini savundu.

“Şu anda imzalanacak bir protokol, atılacak bir adımla birçok şey değişir ama bakanlık adım atmıyor sadece basına açıklama yapıyor” diyen Tahir Gökçebel, bakanlığın öğretmenleri tehdit ettiğini; anayasal haklarını bile öğretmene karşı baskı unsuru olarak kullandığını ileri sürdü.

Gökçebel, “Biz sendika olarak çok gördük geçirdik… Bu tip sünnetçi korkularına verecek yanıtımız vardır” ifadelerini de kullandı.