Girne’ye bağlı Çatalköy’de 2011 yılı mayıs ayında, bir barda eğlendikten sonra evine giden bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve kısa bir süre önce Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülmeye başlayan Ahmet Arıcıoğlu’yla ilgili DNA sonuçları Türkiye’den geldi. Tecavüze uğradığı iddia edilen kadının iç çamaşırlarından ve cinsel organından alınan sperm örnekleriyle, sanık Ahmet Arıcıoğlu’nun o gece giydiği elbiseden alınan sperm örneklerinin sanığa ait olduğu, DNA sonuçlarıyla kesinleşti.

Savunma makamı kabul etmemişti

Ahmet Arıcıoğlu kısa bir süre önce Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılarak “ırza geçme” ve “ciddi darp” suçlarından itham edilmiş, ancak suçlamaları kabul etmemişti. Bunu üzerine de, Bahar Saner başkanlığında, Kıdemli Yargıç Türkay Saadetoğlu ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, her iki davayla ilgili duruşmanın başlamasına karar verdi.
Mahkemede, İddia makamı Başsavcılığı Kıdemli Savcı Erdinç Akyener temsil ederken, sanık Ahmet Arıcıoğlu’nu ise Avukat Mustafa Şener savunuyor.

Davanın seyri değişebilir

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüşülen dava sırasında, iddia makamının sanıkla ilgili sunduğu DNA raporlarının ardından, sanık avukatı Mustafa Şener, mahkemeden, duruşmaya devam edilip edilemeyeceği konusunda durum değerlendirmesi yapmak için süre talep etti.  Mahkeme de, sanık avukatının süre talebine onay verdi ve davayı görüşülmek üzere 15 Şubat 2012 tarihine erteledi.

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS