Girne-Lefkoşa anayolunda 8 Şubat Çarşamba sabahı yönetimindeki minibüsün direksiyon hakimiyetini kaybederek 2’si ağır 11 kişinin yaralanmasına sebep olan şoför Cuma Alış’la ilgili polis soruşturması tamamlandı.
Alış, 5 bin TL nakit ve bir kişinin 100 bin TL’lik kefaletiyle, yurt dışına çıkışı yasaklanarak, davaları görüşülünceye kadar serbest kaldı.
Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Melek Esendağlı’nın huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Egemen Metay, meselenin tahkikat memuru Ömer Oruç’u tanık olarak dinletti.
Boğaz Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Oruç, meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını kaydetti. 9 kişinin hafif 2 kişinin ise ağır yaralandığını hatırlatan Oruç, zanlının davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Polis memurunun şahadetinin ardından söz alan Savcı Egemen Metay, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanıp, tüm seyahat belgelerine el konulması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapması, 5 bin TL nakdi ve KKTC vatandaşı bir kişinin imza edeceği 100 bin TL’lik kefalet senedi karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalması yönünde bir teminat emri isteminde bulundu.
Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine de Yargıç Melek Esendağlı da iddia makamının talebini onayladı ve zanlının teminat şartlarını yerine getirmesi sonrasında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi.









KAYNAK : KIBRIS