14 Şubat’ta başlayan şike davasının 8. duruşmasında aralarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Teknik Direktör Bülent Uygun’un da bulunduğu 7 sanık tahliye edildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a ise tahliye çıkmadı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "futbolda şike" davasının 8. duruşması sona erdi.

14 Şubat'ta başlayan mahkemede, tutuklu olarak yargılanan 23 sanığın savunmasının alınması tamamlandı.

Mahkeme heyeti, gece saatlerinde verilen aranın ardından ara kararını açıkladı.

Mahkeme, "atılı suç vasfının değişebilme ihtimali olduğu gerekçesiyle" 7 kişinin tahliye edilmesine karar verdi.

Tutuklu sanıklar Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Ömer Ülkü ve Mehmet Yenice'nin, suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, Emmanuel Emenike, Korcan Çelikay, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Serdal Adalı ve Göksel Gümüşdağ'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuksuz sanığın, bir sonraki celsede savunmalarının alınması için hazır edilmesine karar verdi.

Tutuklu sanık Olgun Peker'in 2010 ve 2011 yıllarında yurt dışına giriş-çıkış tarihlerinin gönderilmesi için emniyete yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen birinci ''Ergenekon'' davasında gizli tanık olarak dinlenen ''Poyraz''ın beyanlarının bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine hükmetti.

Türkiye Süper Lig ve 1. lige ait iddianamede belirtilen futbol maçlarına ilişkin kayıt görüntülerinin gönderilmesi için yayıncı kuruluşa yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, aralarında TFF Başkan Adayı Yıldırım Demirören ve Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın da bulunduğu 21 kişinin tanık olarak dinlenilmesinin, henüz sanık savunmalarının tamamlanmamış olmasından dolayı daha sonra değerlenilmesine karar verdi.