Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Sigorta affı için müracaatların 31 Ocak 2012 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Ünverdi konuyla ilgili yazılı açıklamasında, daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Gecikmiş Sosyal Sigorta ve Sosyal Güvenlik Prim borçlarının ödenebilmesine yönelik Af Yasası için son başvuru tarihinin 30 Kasım olarak belirlendiğini ve sigortalıların prim ödemelerini en geç 3 Ocak tarihine kadar yapmasının istendiğini hatırlattı.

Ünverdi buna karşın bakanlığın, 9 Aralık’ta yürürlüğe giren ve 6 Şubat’ta sona erecek olan Muhaceret affını dikkate alarak, 31 Ocak tarihine kadar Sigorta affından yararlanma imkanı tanıma kararı aldığını açıkladı.

Bakan Ünverdi açıklamasında “Her iki af yasası ile amacımız; kayıt dışı yaşamı kontrol altına alarak, mağdur duruma düşmüş çalışanlar ile ödeme güçlüğüne düşmüş sigortalıların sosyal güvenlik sistemine dahil olması ve sosyal güvenlik haklarından faydalanmasıdır” ifadelerine yer verdi.

Sigorta affından yararlanmak isteyen sigortalılar en geç 31 Ocak tarihine kadar Sosyal Sigortalar Dairesi bölge amirliklerine müracaat edip, 30 Mart’a kadar sigorta peşinatlarını ödemesi gerekiyor.