Hediyeler sayesinde, sevginizi anlatırken, imkansızlıklar nedeniyle çalışmak zorunda kalan bir öğrencinin eğitimine katkı sağlayabilir, bir ormanın yeşermesine vesile olabilirsiniz.

Bazı vakıf ve dernekler, dünya genelinde kutlananSevgililer Günü’nde "sevgimi nasıl anlatsam" telaşına düşen ve bu güne "kırmızı gül ve pırlantanın ötesinde bakmak" isteyenler için alternatif hediye önerileri hazırladı.

Sosyal sorumluluk faaliyetleri çerçevesinde sevenlere farklı kutlama önerileri sunan vakıf ve dernekler, 14 Şubat’ın hem sevgi hem de duyarlılık sergilenerek geçirilmesini amaçlıyor. Sivil toplum kuruluşları sevgilileri bu çerçevede, "kırmızı gül ve pırlantanın dışına çıkarak" sevdiklerine anlamlı hediyeler vermeye davet ediyor.

Sevgililer Günü’ne, "aşkınız için dünyayı tersine çevirebilirsiniz" sloganıyla hazırlanan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), sevenleri bu 14 Şubat’ta 7 Ağaç Ormanları’na ağaç dikmeye çağırıyor.

Yaklaşık 20 yıl önce, Antalya, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, İstanbul,İzmir, Kars, Kocaeli, Mardin, Muğla, Sivas, Şanlıurfa ve Van’da  oluşturulan "7 Ağaç Ormanları"na sevenler, 45 lira karşılığında ağaç dikerek katkıda bulunabilir.

"Hem anlamlı hediye hem doğaya katkı"
Küresel iklim değişikliği ve doğal kaynaklara yönelik tehditleri durdurmayı amaçlayan, insanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir gelecek için çalışan WWF-Türkiye de 14 Şubat’ta "hem anlamlı hediye hem doğaya katkı" diyenleri bekliyor.

WWF-Türkiye, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak ve doğayla uyumlu ürünlerin kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla geçen yıl açtığı Panda Dükkan’da birbirinden farklı hediye seçenekleri sunuyor. Kuruluşun doğa dostu ürünleriyle bu romantik günde, gelecek nesillere "yaşayan bir dünya" bırakmak için adım atabilirsiniz.

"Sevginizi, masum bir yüzde gülücük olarak değerlendirin"
Okumak isteyen ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek vermek için yola çıkan Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) de "sevginizi aktarırken bunu masum bir yüzde gülücük olarak değerlendirmenizi" bekliyor.

"Okumak her çocuğun hakkıdır" sloganıyla yola çıkan TOÇEV’in, www.tocev.org.tr internetadresinden yapacağınız 50 liralık bağışla bir çocuğun okumasına katkı verebilir ya da 65 liralık bağışla bir öğrencinin bot, çorap, iç çamaşırı gibi ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

TOÇEV, 14 Şubat’ta birbirlerine hediye almayı düşünen sevenleri "Onların gözlerindeki ışıltıdan, dudaklarındaki küçük bir tebessümden ve sizin gibi çocuklarımızı okutmak isteyen destekçilerimizden aldığımız güçle aydınlık bir Türkiye için hep beraber yürüyoruz" çağrısında bulunarak, yanlarında görmek istiyor.

Kızılay’ın "Sevgi Bohçası"
İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan Türk Kızılayı’nın, maddi durumu yetersiz ailelere doğum sonrası için destek olmak amacıyla başlattığı "Sevgi Bohçası" projesine maddi katkıda bulunarak, bu özel gününüzü taçlandırabilirsiniz.

Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek için kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) de özel günlerde satışa sunduğu ürünlerin gelirlerini vakfın amaçları için kullanıyor. Lösemili çocuklara yardım etmek için vakfın www.ispanak.com.tr adlı satış sitesindenalışveriş yaparak bu özel günü kalıcı kılabilirsiniz.

Bunların yanı sıra, TEMA Vakfı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Doğa Derneği de "sevgimi nasıl anlatsam" telaşına düşen sevenlere, klişelerin dışına çıkarak, sağlayacakları katkılarla, sevdiklerine en anlamlı hediyeyi vermeye davet ediyor.