Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Sosyal Hizmet Memuru Serman Yiğit’in hizmetlerin aksatılmadan yürütülebilmesi  ve  yaşanan  personel sıkıntısının  çözüme kavuşturulması amacıyla, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atandığı ilk görev yeri olan Akdoğan Sosyal Hizmetler Bürosu’na gönderildiğini açıkladı. Ünverdi “Serman Yiğit’in sürülmesi söz konusu değildir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, yazılı açıklamasında, KTAMS tarafından bugün bakanlık önünde  yapılan açıklamada yer alan iddialara yanıt verdi.

“KTAMS  Yönetim Kurulu üyesi  ve  Sosyal Hizmet Memuru Serman Yiğit’in görev yaptığı Lefkoşa  Sosyal Hizmetler Dairesi’nden  Akdoğan’a  sürüldüğü iddia edilmiştir. Serman Yiğit isimli memurun sürülmesi sözkonusu değildir” diyen Bakan Ünverdi,  Serman Yiğit’in Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından,  2 Mayıs 2006’da ilk görev yeri  olarak Akdoğan Sosyal Hizmetler Bürosu’na atandığını anımsattı.

Akdoğan Sosyal Hizmetler Bürosu’nda Sosyal Hizmet Memuru olarak görev yapan iki personelden  birinin emekliye ayrılması sebebiyle,  Akdoğan Bürosu’nda  Sosyal Hizmet Memuru görevini  yürüten  bir personel kaldığını ve  hizmetlerin yerine getirilmesinde sıkıntılar yaşanmaya başladığını ifade eden Ünverdi, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  hizmetlerin aksatılmadan yürütülebilmesi  ve  yaşanan  personel sıkıntısının  çözüme kavuşturulması amacıyla, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından 2.5.2006  tarihinde  ilk görev yeri Akdoğan Sosyal Hizmetler Bürosu olarak ataması yapılan Sosyal Hizmet Memuru Serman Yiğit’in, 3 Ekim 2011 tarihinden itibaren   Akdoğan Sosyal Hizmetler Büro’sunda görev yapmasını  uygun görmüştür” dedi.

Dolayısıyla, Sosyal Hizmet Memuru Serman Yiğit’in  ilk görev yerine sürüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığına ve kamuoyunu yanılttığına işaret eden Bakan Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kamu Görevlileri Yasası’nın 76. maddesi kapsamında kamu görevlilerinin nakilleri yasal olarak düzenlenmektedir. Serman Yiğit’in  Bakanlığımız  tarafından,  personel ihtiyacı  dolayısıyla ,  ilk atama görev yeri olan Akdoğan Sosyal Hizmetler Bürosu’na  gönderilmesi  konusunda ortada art bir niyet ve gayri resmi bir uygulama yoktur. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.”