Ankara'da temaslarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile de görüştü. Başbakanlık binasındaki görüşmede konuşan Atalay, KKTC'nin sosyal güvenlik alanında yaptığı reformlarla ekonomide iyi sonuçlar aldığını dile getirdi ve şöyle konuştu:
''2011 ekonomik programlarının sonuçları alınıyor. Herhalde bu yıl kadar KKTC'de ekonomik göstergeler bu kadar iyi olmadı. 2011'de yüzde 5'lik büyüme tahmin ediliyor. Size teşekkür ediyorum. Sosyal güvenlik ile ilgili reform paketi Meclis'ten geçti. Türkiye olarak, ben öyle benzetiyorum,  2001'de büyük bir ekonomik kriz yaşadık. Vatandaş ve devlet olarak çok fakirleştik. Sonra disiplinli bir ekonomik program yürüttük. Sonra ekonomimiz normalleşti. Bugün, hamdolsun, dünyanın en başarılı ekonomilerden birine sahibiz. Aynı şekilde Kıbrıs'ta ekonomi ve özel sektör güçlensin. Bunun için de bu reformlar paketleri kaçınılmaz. Siz hükümet ve ilgili bakanlık olarak sosyal güvenlik reform paketini çıkarttınız. Emin olun bu sizi çok rahatlatacak. Çünkü bizde de öyleydi.'' 

Atalay, Türkiye'nin geniş bir katılımla Kurucu Cumhurbaşkanı'nın cenaze töreninde yer aldığına da işaret etti.

Bakan Ünverdi de, Kıbrıs Türklerinin dünyaca tanınmış, mücadeleci ruha sahip liderini kaybettiğine işaret ederek, ''Dr. Küçük önce bu mücadeleyi başlatmış. Daha sonra anavatan Türkiye'nin desteği ile Denktaş bu mücadeleyi vermiş. Biz her zaman anavatanımıza minnet ve şükran borçluyuz.  Bizim özgürlüğümüz için büyük mücadele vermiş. 1974'te mutlu barış harekatını gerçekleştirdikten sonra refaha ve barışa kavuştu. Sizlerin cenaze sırasında orada olmanız bizim için büyük bir mesajdı. Acı bir günde birlikte olarak dünyaya büyük bir mesaj verdik'' diye konuştu.