Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın mezarını ve çalışma ofisini ziyaret etti, taziye defterine duygularını aktardı. 

TAZİYE DEFTERİNE DUYGULARINI AKTARAN AYDIN DENKTAŞ: “SEN KALBİMDE HER ZAMAN YAŞAYACAKSIN...”

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın mezarını ve çalışma ofisini ziyaret etti, taziye defterine duygularını aktardı. Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın çalışma ofisinden alınan bilgiye göre, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 61 yılı aşkın hayat arkadaşı Aydın Denktaş ilaçlarla ayakta durmaya çalışmasına rağmen bugün önce Cumhuriyet Parkı’ndaki mezarı ziyaret edip dua okudu.

Aydın Denktaş, daha sonra Denktaş’ın ofisine gidip göz yaşları dökerek taziye defterine duygularını aktardı. Aydın Denktaş, deftere şunları yazdı: “Canım, Dairene geldim, sen yoksun. Kokun evi doldurdu, her yeri sen varsın gibi öpüp kokluyorum. Sen kalbimde her zaman yaşayacaksın. Nurlar içinde yat. Sarı saçlı, mavi gözlü karın Aydın...” Taziye defterine duygularını aktardıktan sonra eşi Denktaş’ın çalışma masasının başına geçen Aydın Denktaş, tüm objelere teker teker dokundu, kokladı ve öptü; daha sonra Kurucu Cumhurbaşkanı’nın konuklarını ağırladığı bölüme uzandı.

Denktaş’ın koltuğunun baş ucunda bulunan, 35 yaşında hayata veda eden oğlu Raif Denktaş’ın fotoğrafına dokunan Aydın Denktaş, ‘Babacığın artık yanında, sonunda buluştunuz. Beni de bekleyin, bende geleceğim’ dedi. Aydın Denktaş’ı teselli eden ise oğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş oldu. Annesinin koluna giren Serdar Denktaş uzunca bir süre annesine sarılarak göz yaşı döktü, ardından arabaya kadar annesine eşlik etti.