Güvenlik güçlerinin Şırnak Uludere'de düzenlediği hava destekli operasyonda şehit düşen iki askerin evinde yas var.

Yetkililer, Jandarma Astsubay Murat Bayram'ın Ankara Abidinpaşa'da ailesinin yanında bulunan eşi Esra Bayram'a şehitlik haberini ilettiler. Fenalaşan Esra Bayram, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bayram'ın kayınpederinin evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu. Murat-Esra Bayram çiftinin bir çocukları olduğu öğrenildi.

Bu arada, Jandarma Astsubay Murat Bayram'ın Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki baba evinde de üzüntü yaşanıyor. Baba İsmail ve anne Emine Bayram, yetkililerce teselli edilmeye çalışıldı.

AĞUSTOSTA TAYİN İSTEYECEKTİ
Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Kurt'un Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki baba evinde de yas var. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Zeynep Kurt, sinir krizleri geçirdi. Rahatsızlanan anne ve şehidin ağabeyi ambulansla Düziçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Kurt'un babasının iki yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Bu arada şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. İbrahim Kurt'un evli ve iki çocuk babası olduğu belirtildi.

Şehidin kuzeni Veli Kurt, Osmaniye'ye Ramazan Bayramı'nda gelen şehit İbrahim Kurt'un, ağustos ayında da tayin istemeyi planladığını kendilerine söylediğini anlattı.