Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yetkilileri, Derneğin 37’nci kuruluş yıldönümü vesilesiyle başlattığı ziyaretler kapsamında, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Ertan Ersan, Kıbrıs Türk halkının yüzde 65-70’inin şehit yakını olduğunu belirterek, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneğinin Anavatan Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı, partiler üstü bir kurum olduğunu ifade etti.

Ersan, şehit ebeveynlerine verilen 800 TL’lik maaşın düşük olduğunu ve söz konusu maaş miktarının arttırılması gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs’taki çatışmalarda yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı Şehit Ölmez albüm serisinin 7’ncisini tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Ertan Ersan, şehitlerin resimlerinin albümleştirilmesi projesinin Şehitler Ölmez 8’in de basılması ile tamamlanacağını kaydetti.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar ise, Şehitler Ölmez albümlerine Internet ortamında ulaşılmasının KKTC’nin haklı davasının daha geniş kitlelere aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Bazı öğretmenlerin sendikaların talimatı üzerine öğrencilere karne vermeme eylemine atıfta bulunan Tatar, Baf’ta, Limasol’da EOKA’nın tehdidine rağmen öğretmenlik yapanların torunlarının bugün Toplumsal Varoluş Hareketi altında bazı eylemlere başvurduğunu söyledi ve “Bunlara anlam veremiyorum. Bu ülkeyi nerelere çekmeye çalışıyorlar diye kuşku duyuyorum” dedi.

Tatar, toplumun söz konusu hareketlerin arkasında olmadığını ve  KKTC devletinin Kıbrıs Türkü için ne kadar kutsal bir varlık olduğunun farkında olduğunu belirtti.