ABD'nin Güney Carolina eyaletinde Cessna tipi özel bir uçakla F-16 savaş uçağı çarpıştı.

Cessna tipi özel bir uçakla F-16 savaş uçağının Charleston kentinin kuzeyinde saat 11.00 sıralarında çarpışmasında, F-16 pilotunun sağ olarak uçaktan atladığı belirtildi. Diğer uçakta bulunanların sağlık durumları henüz bilgi olmadığı, uçağın parçalarının düştüğü bölgede en az bir kişinin yaralandığı açıklandı.

Berkeley County İtfaiye Teşkilatı'nın açıklamasında, F-16 ile Cessna tipi uçak Lewisfield Plantation'da otoyol yakında çapışarak düştüğü kaydedildi.

Federal Havacılık Dairesi'nden (FAA) yapılan açıklamada ise Shaw Askeri Hava Üssü'nden kalkan F-16 ile Cessna C 150 tipi özel uçak Charleston kentinin kuzeyinde Moncks Corner bölgesinde çarpıştığı ifade edildi.

Güney Carolina Doğal Kaynakları İdaresi'nden Robert McCullough yaptığı açıklamada, Cessna tipi uçağın bazı parçalarının Cooper Nehrine, bazı parçaların da pirinç tarlasında düştüğü belirtildi.

ABD Ulaştırma Emniyet Dairesi (NTSB) kazayı soruşturmak için bölgeye müfettiş göndereceğini açıkladı.

1970'de ABD Hava Kuvvetleri için tasarlanan F-16 uçağının, 1975 yılından bu yana 26 ülkede 4 bin 500 adetten fazla üretimi gerçekleştirdi.