FRANSA Senatosu’nun, 1915 olaylarıyla ilgiliErmeni iddialarını kabul etmeyenleri hapis ve para cezasına çarptırmayı öngören yasa teklifini kabul etmesi sanal ortamda da tepki çekiyor. Bir internetsitesi tarafından hazırlanan "Sarkozy’e Osmanlı tokadı atmaya ne dersiniz ?" isimli sanal oyunbüyük ilgi görüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, kabul edilen yasa teklifi nedeniyle Türk vatandaşların tepkisini çekerken, sanal alemde yapılan bir oyun ile isteyenler Sarkozy’i tokatlıyor.

SARKOZY’E OSMANLI TOKADI

"Sarkozy’e Osmanlı tokadı atmaya ne dersiniz ?" isimli oyunda, Sarkozy’nin animasyon görüntüsüne hızla tokat vuruluyor. Sarkozy’e atılan her tokatla puan alan yarışmacıların topladıkları puanlar oyun sitesinde kaydedilerek, en hızlı tokat vuranlar da dünya sıralamasına giriyor.

"Sence de Sarkozy iyi bir tokadı hak etmedi mi?" denilerek başlanan oyunda; Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Eyfel Kulesi’nin yanında takım elbisesiyle duran Sarkozy’e 5 parmaklı elle tokat atılıyor. Yediği tokatla gözü moraran Sarkozy’e saatte kaç kilometre hızla vurulduğu da gösteriliyor.

FRANSIZCA HARİÇ 7 DİLDE HAZIRLANDI

Fransızca hariç 7 dilde hazırlanan oyunla ilgili olarak internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son günlerde Türk vatandaşların en çok tepkisini çeken kuşkusuz ki Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’dir. Demokrasinin gereklerinden olan fikir özgürlüğünü yasaklayan ve çok tartışılan ’Sözde Ermeni Soykırımı’ yasasının Fransa meclisinden geçmesini sağlamıştır. Sadece Türk vatandaşları değil, demokratik olan birçok milletin tepkisini çeken Sarkoz’ye, Sunoyun olarak kendimizce tepkimizi göstermek istedik. Oyun yedi dilden oluşmasına rağmen, bu diller arasında Fransızca’yı eklemediğimizi belirtmek isteriz."