Başken Lefkoşa’nın Sanayi Bölgesi’nde bir süredir yaşanan kanalizasyon sorunu, artık dayanılamayacak bir hal aldı. Merkezi Cezaevi’ne giden yol ve bu yola paralel olarak uzanan sokak kanalizasyondan taşan pis sulara teslim oldu.    
Bölgede iş yapan ve ikamet eden insanlar, etrafa yayılan pis kokuların dayanılmaz hale geldiğini belirtirken, salgın hastalık endişesi yaşıyor.
Özellikle Atatürk Stadı ile Sanayi Bölgesi arasında gölete dönüşen bölgede ciddi hastalık tehlikesi olabileceğine dikkat çeken bölge insanı, yetkililerin bir an once soruna sahip çıkmasını istedi. Yaşadıkları kötü durumu anlatabilmek ve yetkilileri harekete geçirebilmek için KIBRIS’ı arayan sanayi bölgesi sakinleri “sorumlum makam kim ise ortaya çıksın ve bizleri bu felaketten kurtarsın” dedi.

Her tarafa taşınıyor

Sanayi bölgesinde kanalizasyondan taşan pis sularla, yağmur suları, yol içerisinde meydana gelen çukurları dolduruyor ve buradan geçen araçlarların lastiklerine bulaşıyor. Araçlar nereye giderse, pis suları da beraberinde götürüyor. Böylece, salgın tehlikesi, diğer bölgelere de ulaşmış oluyor. 
Asfalt yolun çöktüğünü ve kullanılamaz hale geldiğini belirten bölge sakinleri, acil önlem alınmasını istiyor.
Yolcu Limited çalışanlarından Ulaş Erzen, “defalarca söyledik, kimse dinlemiyor, sağlığımızla oynanıyor, ülkenin sağlığıyla dalga geçiliyor” dedi.
Erzen, “kanalizasyon suları leş gibi kokuyor, ortalık deniz oldu. Kısa sürede önlem alınmazsa bölgede ciddi salgın hastalıkların olmasından endişe ediyoruz” dedi. 
Yol ortasından akan kanalizasyon suları üzerinden atlayarak geçmek zorunda kaldıklarını belirten Albayrak Kaporta İşletmesi’nin sahibi Cemal Albayrak da “Yollarda meydana gelen çökmenin yanı sıra söz konusu yol üzerindeki boş alana biriken kanalizasyon atıkları hepimizin sağlığını tehdit ediyor” diyerek, ilgili makamları göreve davet etti.
Albayrak, aşırı yağışlar sonrasında toprakta meydana gelen çökmeyle, pis suların yola doğru akmaya başladığını ve şu anda nereden geldiğini bilmedikleri tonlarca kanalizasyon suyunun yoldan akıp gittiğini belirtti.
Albayrak, “Müşteri geliyor, kokudan ve pislikten burada duramıyor. Bu durum gerçek bir rezalettir. Resmen baraj oluştu hemen dibimizde ve bizi tehdit ediyor. Müşterilerimizin ve bizim araçlarımız çukurlarda mahvoluyor” diye konuştu.
Atatürk Stadı yanında, pis kokulu, yeşil renkli göl oluştuğunu ve içerisine kanalizasyon suyu aktığını söyleyen Yılmaz Cihanlı da, sağlıklarının tehdit altında olduğunu ifade etti.
Cihanlı, “Buraya devamlı geliyorum, artık gemiyle gelmek zorunda kalacağız, herkesin pislikten, kanser hastası olmasını bekliyorlar. Yazıklar olsun, bize yaşatılan bu kötü duruma yazıklar olsun ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS