Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, TC - KKTC Ortak Komite VI. Dönem Toplantısı için KKTC’de bulunan Türkiye Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarette KKTC Devlet Laboratuarı’nın akreditasyonuna yönelik sürdürülen çalışmada gelinen aşama ele alındı.

KAŞİF

Sağlık Bakanı Ahmet Kâşif, Devlet Laboratuarı’nın akreditasyonuna yönelik sürdürülen çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini, bu konuda önemli mesafe katedildiğini, akreditasyon çalışmalarının Nisan ayında sonlanacağını, böylelikle Devlet Laboratuarı’nın akredite olacağını açıkladı.

Devlet Laboratuarı’nın Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildikten sonra yapılacak tahlil sonuçlarının başta Türkiye olmak üzere TÜRKAK'ın kabul gördüğü birçok Avrupa Birliği ve dünya ülkesi tarafından kabul göreceğini kaydeden Kâşif, söz konusu akreditasyonun ülke için çok önemli bir kazanım olacağını belirtti.

DAMLACI

Türkiye Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı da, Sağlık Bakanı Ahmet Kâşif’i ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da KKTC’ye her türlü katkıyı vermekten onur duyacaklarını söyledi.

Devlet Laboratuarı’nda sürdürülen akreditasyon çalışmalarını yerinde görme şansı yakaladıklarını kaydeden Damlacı, “Akreditasyon çalışmaları son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Umut ediyoruz ki, en kısa sürede akreditasyon çalışmaları sonuçlanacaktır” dedi.

Ziyaretin sonunda Bakan Kaşif, Damlacı’ya Bellapais Manastırı’nı yansıtan plaket verdi.

Ziyarette, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akçaba, Devlet Laboratuarı Dairesi Müdürü Yeşim Andıroğlu ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Hatice Faydalı da hazır bulundu.