Meteoroloji Dairesi’nin tahminlerine göre, ülkede sağanak yağışlar ve soğuk hava önümüzdeki günlerde de sürecek.

Buna göre, 28 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemiyle üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Bu meteorolojik durum nedeniyle hava, yarın parçalı bulutlu, zamanla az bulutlu, Pazar günü açık ve az bulutlu, zamanla parçalı, gece saatleri çok bulutlu ve yer yer kısa süre hafif yağmurlu, Pazartesi çok bulutlu ve yağmurlu, Salı çok bulutlu ve sağanak, Çarşamba parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak, Perşembe açık az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatleri iç kesimlerde don olayı görülecek, Cuma az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatleri yağmurlu geçecek, sabah saatleri iç kesimlerde yer yer don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı hafta başından itibaren biraz azalacak. En yüksek hava sıcaklığı, iç kesimler ve sahillerde, hafta sonunda 15 - 17 derece, hafta başından itibaren ise 12 - 14 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgar; hafta sonunda kuzey ve batı, diğer günlerde ise genellikle güney ve doğu yönlerden orta kuvvette, yarın ve yağış alan günlerde yer yer kuvvetli esecek.