RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI, UKRAYNA ORDUSUNA AİT 11 HAVA SAHASI, 18 RADAR İSTASYONU VE 3 KOMUTA MERKEZİ DAHİL 74 ASKERİ ALTYAPI TESİSİNİN İMHA EDİLDİĞİNİ BİLDİRDİ

BAŞKENT KİEV'İN DIŞ KESİMLERİ DAHİL UKRAYNA İLE RUS ASKERLERİ ARASINDA ÜLKENİN FARKLI KENTLERİNDE ÇATIŞMALARIN SÜRDÜĞÜ BİLGİLERİ GELİYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinde bölgede çatışmalar devam ederken, şu ana kadar en az 29 kişinin hayatını kaybettiği, Rus güçlerinin ülkeye en az 203 saldırı düzenlediği bildirildi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a sabah saatlerinde özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyulmaya başlandı.

Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mıkolayiv ve Odesa kentlerinde yerel saatle 04.50'den sonra art arda patlamalar yaşandı.

Ülkenin farklı bölgelerinde Rus güçleriyle Ukrayna askerleri arasında çatışmalar gün boyu devam ederken, askeri müdahalenin faturası ağırlaşıyor.

Sabah saatlerinde Odesa, Harkov ve Donbas bölgelerinde iki taraf arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, akşam saatlerinde başkent Kiev yakınlarında da çatışmalar olduğu bildirildi.

Çatışmaların yoğun olarak devam ettiği Donbas bölgesinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

Ukraynalı yetkililer, bu çatışmalarda Rusya'ya ait 7 savaş uçağıyla 2 helikopterin düşürüldüğünü, 4 tankın imha edildiğini ve 50 Rus unsurunun öldürüldüğünü duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’da 11 hava sahası, 18 radar istasyonu ve 3 komuta merkezi dahil olmak üzere Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 74 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini bildirdi.

Rusya Federal Güvenlik Servisinin Krasnodar Bölgesi Sınır Kontrolü de Azak Denizi'ndeki iki sivil yük gemisine Ukrayna'nın Mariupol kentinden füze saldırısının düzenlendiğini ileri sürdü.

RUSYA'NIN ODESA'DAKİ FÜZE SALDIRISINDA 18 KİŞİ ÖLDÜ

KyivIndependent'in haberine göre, Ukrayna'nın güneyindeki Odesa'da Rusya tarafından düzenlenen füze saldırısında 18 kişi öldü.

Rusya'nın saldırıları hakkında bilgi paylaşan isimlerden Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko da Brovary kentinde 6 kişinin öldüğünü duyurdu, Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi de Kiev bölgesindeki Jukivtsiy kasabası yakınlarında bir Ukrayna askeri uçağının düştüğünü ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, saldırının başladığı sabah saatlerinden bu yana Rusya'nın 203 saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

UKRAYNA'YA 75 RUS SAVAŞ UÇAĞI GİRDİ, 100 FÜZE FIRLATILDI

ABD Savunma Bakanlığından bir yetkili de saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, dün gece Ukrayna’ya 75 Rus savaş uçağının girdiğini ve 100 füze fırlatıldığını kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, Ukrayna'ya Belarus tarafından 4 balistik füze ateşlendiğini aktardı.

CNN kanalı, Rus hava indirme birliklerinin Kiev'in yaklaşık 40 kilometre kuzeybatısının yakınındaki Antonov Airport havalimanını ele geçirdiğini bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus ordusunun Çernobil Nükleer Santrali'ni ele geçirmeye çalıştıklarını, Ukrayna ordusunun da 1986'daki trajedinin tekrar yaşanmaması için canları pahasına burayı savunduklarını belirtti. Zelenskiy, bunun tüm Avrupa'ya karşı savaş ilanı olduğunu ileri sürdü.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, saldırıların yoğunlaştığı başkentte sokağa çıkma yasağı ilan etti.