AŞK ÇEŞMESİ OLARAK BİLİNEN TREVİ ÇEŞMESİ BAKIM VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI İÇİN TEL ÖRGÜYLE ÇEVRİLDİ

 İtalya'nın başkenti Roma'nın önemli turistik noktalarından olan aşk çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), bakım ve restorasyon çalışmaları nedeniyle tel örgülerle çevrildi.

İtalyan mimar Nicola Salvi'nin Roma'daki Poli Sarayı'nın bir cephesine yaptığı 1735 yılında açılan ve o tarihten bu yana Romalıların ve Roma'yı ziyarete gelenlerin en çok görmek istediği noktalardan biri olan Trevi Çeşmesi, önceki gün tel örgülerle çevrilerek bakıma alındı.

İtalyan lüks eşya markası Fendi'nin 2,5 milyon avro kaynakla sponsor olduğu ünlü çeşmenin bakım ve restorasyon çalışmalarının 1,5 yıl süreceği açıklandı.

Çeşmenin tel örgülerle çevrilmiş olması pek çok ziyaretçisini ilk görüşte hayal kırıklığına uğratsa da turistler tellerin arasından fotoğraflarını çekerken, üstünden de para atma ritüelini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Turistlerin binbir dilekle attıkları bozuk paraların bir kısmının aradaki mesafe nedeniyle havuzun kenarına düşerek biriktiği, bir kısmının ise tellere çarpıp diğer turistlerin başına isabet etmesi sebebiyle zaman zaman ufak kazalara yol açtığı gözlendi.

Roma'nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi'ndeki yoğun ziyaretçi akınının azalması için yetkililer, çalışmalar sırasında ünlü yaptın yakından görülmesini sağlayacak portatif bir köprü yapılacağını ve havuzun boşaltıldığı zamanlarda ise para atma ritüelini devam ettirecek bir başka çözümün de düşünüldüğü belirtti.