TUNCELİ'de kar kalınlığının yaklaşık 2 metre arasında değiştiği merkeze bağlı Kutu Deresi ilePülümür Vadisi'nde tespit edilen iki ayrı PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için şafak vakti hava destekli operasyon düzenledi. Eksi 20 dereceye düşen dondurucu soğukta operasyon sürerken, Kobra helikopterler PKK'lıları bulunduğu alanları bombalanırken, bölgeden silah sesleri geldiği duruldu.

Tunceli'nin Kutuderesi Vadisi ile Pülümür Vadisi'nin Zağge Bölgesi'nde tespit edilen iki ayrı PKK'lı grubu etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Bu sabah şafak vakti Tunceli 4'üncü Komandı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı'ndan Sikorsty helikopterlerle operasyon bölgelerine çok sayıda özel eğitimli komandolar indirildi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı bölgede komandolar hava sıcaklığının eksi 20 dereceye düştüğü ve dondurucu soğuk havanın bulunduğu bölgelerde operasyonlarını sürdürüyor. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre -30 dereceye dayanaklı özel ve her türlü hava koşullarına uyumlu kıyafetlerle operasyona çıkan özel eğitimli birliklerin, arazide bir hafta kalabilecek donanım ve teçhizata sahip olduğu öğrenildi. Özel eğitimli profesyonel birliklerin katıldığı iki ayrı noktadaki operasyonun da kış sığınaklarında bulunan 2 ayrı PKK'lı grubun hedef alındığı öğrenildi.

 Öte yandan Kobra helikopter, askerlerin güzergah üzerinde bulunan bir çok mağarayı yoğun bombardıman altında aldı. Askeri birliklerin operasyon bölgelerinde zaman zaman yoğun silah seslerinin duyulduğu öğrenildi.