PKK, Fransız terörle mücadele birimlerinin "KNK Yürütme Kurulu" üyesi Adem Uzun'u tutuklamasına "Fransa'ya misilleme tehdidiyle" yanıt verdi.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı, KCK tarafından yayımlanan bir bildiride, Fransa'dan "Kürtlere karşı izlenen düşmanca politikadan vazgeçilmesinin" istendiğini yazdı.

Bildiride, "Aksi takdirde Kürdistan özgürlük hareketi ve Kürt halkı misilleme hakkını kullanacak ve Fransa devletinin çıkarlarına dönük kararlar almak zorunda kalacaktır" ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Brüksel ve Strasbourg kulislerindeki lobi faaliyetleriyle tanınan Adem Uzun, geçtiğimiz hafta sonu Fransız polisi tarafından Paris'te bir kafede gözaltına alınmıştı.

Salı günü mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanan Uzun'un, bu yıl temmuz ayında PKK'nın faaliyetleri hakkında açılan bir soruşturma dosyası kapsamında tutuklandığı belirtiliyor.

Fransa'da ücretsiz dağıtılan günlük "20 Minutes" gazetesi, adını belirtmediği Fransız adli makamlarını kaynak göstererek yayımladığı bir haberde, Adem Uzun'un "örgütün Irak'taki silahlı koluna silah tedarik etmeye çalıştığı şüphesiyle gözaltına alındığını" yazmıştı.

PKK'yı 1993 yılından bu yana "terör örgütü" olarak tanımlayan Fransa'da polis, 2007 yılından bu yana PKK'ya yakınlığıyla bilinen dernek ve militanlara yönelik düzenli operasyonlar gerçekleştiriyor.