Yakındoğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema bölümü öğrencisi Yaşar Bilik ve arkadaşlarının dönem ödevi olarak çektikleri kısa film 'Dilek Ağacı' setinde çektikleri hatıra fotoğraflarının Takvim Gazetesi tarafından 26.01.2012 tarihinde "Beşparmak Dağı'nda PKK Kampı" başlığıyla manşetten yayınlanması üzerine filmin yönetmeni Yaşar Bilik, MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek haberin yalan olduğunu söyledi.

İşte Türkiye medyasında çıkan haber;

 

PKK kampı film seti çıktı

Haberde ‘PKK kampı’ diye sunulan resim, Kıbrıs’ta çekilen bir kısa filmin afişiymiş! Bir öğrenci projesi olan kısa filmin yönetmeni Yaşar Bilik çok tepkili: “Şok içinde kaldık, mağduruz”

BEŞPARMAK DAĞI’NDAN PKK KAMPI

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Yakındoğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema bölümü öğrencisi Yaşar Bilik ve arkadaşlarının dönem ödevi olarak çektikleri kısa film ‘Dilek Ağacı’ setinde çektikleri hatıra fotoğraflarının Takvim Gazetesi tarafından 26.01.2012 tarihinde “Beşparmak Dağı’nda PKK Kampı” başlığıyla manşetten yayınlanması üzerine filmin yönetmeni Yaşar Bilik, MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek haberin yalan olduğunu söyledi

 

TAKVİM’İN O MANŞETİ

‘Dilek Ağacı’ filminin yönetmeni 4. sınıf öğrencisi Yaşar Bilik, haberden dolayı kendisi ve sınıf arkadaşlarının ciddi bir mağduriyet yaşadığını söyleyerek “Haberden sonra Kıbrıs Emniyet Müdürü bizi arayarak haberin yalan olduğunu bildiklerini vurguladığını, yine KKTC Başbakanı İrsen Küçük de açıklama yaparak Beşparmak Dağları’nın askeri bölge olduğunu söylemiş, haberi yalanlayarak Takvim gazetesini kınamıştır” dedi, toplantısında filmin afişi ile afişte kullanılan fotoğrafla hazırlanmış Takvim gazetesinin manşetini yanyana tutarak gösteren Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar “Bu görüntü, bir filmin nasıl bir terörist kampına dönüştüğünün ifadesidir” şeklinde konuştu.

 

KAMP DEĞİL SET

 İletişim Fakültesi öğrencisi Yaşar Bilik, 1-2 ay önce, danışman hocasının bilgisi dahilinde, fakülte dönem ödevi olarak çektiği ‘Dilek Ağacı’ isimli kısa film için Kıbrıs’ta çekimler yaptığını, çekimler bittikten sonra aynı üniversitenin öğrencisi olan tüm oyuncuların kostümleriyle birlikte toplu olarak hatıra fotoğrafı çekip Facebook üzerinden paylaştıklarını belirtti. Bilik, Facebook‘ta yayımlanan bu fotoğrafların gazete tarafından alınarak hayali bir örgüt kampı senaryosu ile manşetten yayınlandığını, bundan dolayı da mağdur olduklarını söyledi. Yaşar Bilik’in avukatı Halim Yılmaz ise “Bu yalan haberle habere konu olan gençlerin hayatı karardı. Yasal olarak bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.