“PETROL DOLUM TESİSİ VARSA BİZ YOKUZ”

“BAŞKA YEDİKONUK, BAŞKA KARPAZ, BAŞKA KIBRIS YOK… HAYDİ EYLEME”

“Yedikonuk Petrol Dolum Tesisine Hayır İnisiyatifi”, “Başka Yedikonuk, başka Karpaz, başka Kıbrıs yok… Petrol dolum tesisi varsa biz yokuz! Haydi eyleme” sloganıyla yarın Başbakanlık önünde eylem yapacak.

İnisiyatif adına Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten yazılı açıklamasında, halkı, yarın saat 15.30’da yapılacak eyleme katılmaya çağırdı.

“Yedikonuk’ta yapılması planlanan petrol dolum tesisinin, dışarıdan gelecek bir yatırımcıya ülke topraklarını ve kıyılarını geri dönüşümü olmayacak bir şekilde gasp edilerek ve katledilerek peşkeş çekilmesinden öte bir şey olmadığı” görüşünü savunan Sarpten, her açıdan rant koktuğunu ileri sürdüğü bu projenin, sermaye sahiplerinden başka kimseye fayda sağlamayacağını belirtti.

Sarpten, buna rağmen hükümetin inat ettiğini iddia ederek, bölge halkından Karpaz yerel yönetimlerine, çevre örgütlerinden üniversitelere, otelcilerden sanayicilere, sendikalardan siyasi partilere ve toplumun diğer tüm kesimlerinin tepkisine rağmen böyle bir tesis hayata geçirmeye çalışmanın en hafif ifadeyle halka yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu savundu.

Biyologlar Derneği Başkanı Sarpten, petrol dolum tesisinin ülkenin ihtiyacına yönelik bir yatırım olmadığını ifade ederek hükümetin vakit kaybetmeden bu yatırımdan geri dönmesini istedi.

Bu nedenle yarın toplumun desteği ve en geniş katılımıyla bir kez daha hükümete tüm güçleriyle “Petrol dolum tesisi varsa, biz yokuz” diye haykıracaklarını kaydeden Hasan Sarpten, halkı yarın saat 15.30’daki eylem için Başbakanlık önünde toplanmaya çağırdı.