Kıbrıs Çevre Platformu, yarın, “Petrol Dolum Tesisi ve Terminali’nin Sakıncaları” konulu panel düzenliyor.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezi’nde 14.00-17.00 saatleri arasında yer alacak panele, deniz bilimci, ekolog, ekonomist, turizmci, araştırmacı uzmanlar konuşmacı olarak katılacak.

Kıbrıs Çevre Platformu adına açıklamada bulunan Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, panele tüm resmi makamların da özel olarak davet edildiklerini ifade ederek, “Akla karayı anlamak için herkesin orada olmasını bekliyoruz. Herkes sorusunu sorsun, yanıtını en yetkili ağızlardan alsın. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır” dedi.

Bir turizm cenneti olan ve ekonomisinin temellerini eğitim ve turizmin oluşturduğu ülkede, "kirli", "tehlikeli" ve "çevreye uyumsuz" olduğu bilinen bir "petrol dolum tesisi"nin ülkenin bir yerlerine “yamanmaya çalışıldığını” savunan Sahir, bir yabancı şirketin açık denizde yapacağı petrol satışları ve “kendi özel ticari amaçlarına hitap edecek” bir terminal ve depolama alanı için ısrarla ülkenin kullanılmak istendiğini ileri sürdü.

“Bunun yanlışlığına dikkat çekmek için bir süreden beridir birçok çevre örgütleri olarak mücadele vermekteyiz” diyen Sahir, şöyle devam etti: 

“Bu konu ile ilgili olarak, kamuoyu yeterli aydınlatılmamış, dahası çarpıtılmış bilgilerle yanıltılmaya çalışılmıştır.  Birer bilgi hazinesi konumundaki üniversitelerimizden ise hiç bilgi alınmamış ve bilerek bu bilgilere başvurulmamış ve/veya dikkate alınmamıştır.

Yarınki panel ile halkın doğru bilgiler edinmesi amaçlanmaktadır. Adamızdaki üniversitelerin güzide akademisyenlerinin katılacağı ve herkese açık olacak panele tüm resmi makamlar da özel olarak davet edilmiştir.”