Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları’na yeni bir siyasi parti kurması için vatandaşlardan teklif ve destek geldi.

Son günlerde KKTC Meclisi başta olmak üzere ülkemizde büyük tartışmalar yaratan Faiz Yasa Tasarısı, Bulut Akacan’ın sunduğu Sil Baştan programında ele alındı. Özellikle Maliye Bakanlığı’nın sert eleştirildiği programa konuk olan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları da önemli açıklamalarda bulundu. Gecenin sürprizini ise programa telefonla bağlanan vatandaşlar yaptı. Bulutoğluları’na yeni bir siyasi parti kurması yolunda destek veren vatandaşlar,’arkandayız’ dedi.

‘TATAR, HALKI KANDIRDI’: Faiz Yasası’yla ilgili çok sert eleştirilerde bulunan Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları “Bu yasanın amacı bankaların paralarını garantiye almaktır ve insanlara daha yüksek faizlerle paralarını ödenemeyecek hale getirmektir. Bu yasada çok gülünçtür, bu yasada Merkez Bankası’nın 3 misli kadar faiz alma yetkisi olduğunu gösteriyor. Şu anda bankaların uygulayamadıkları faizler yasal düzenlemeyle uygulanmaya başlandı. Bu yasa ilk çıktığında Mehmet Tancer aktördü hani nerededir şimdi? Bir milletvekilinin sözü geçmedi mi? Ortaya çıksın o da çıksın, Genel Sekreter Mutlu Atasayan da ortaya çıksın. Başbakan’ın bu konuda hiçbir bilgisi yok. Başbakan kesinlikle, ‘bu yasayı olduğu gibi geçi’ demedi. Bunu diyen Maliye Bakanı’dır. Bizim sanayicimiz, otelcimiz hepsi döviz borçludur. Alt Komite’ye ben de gittim. Ve beni oraya göstermelik olarak Sayın Tatar götürdü. Çıksın Bakan ortaya, gelsin bu konuyu tartışalım. Hodri meydan diyorum! Varsa yüreği çıkıp gelecek. Ben aynı partidenim, ne kadar gücüm varsa onun gitmesi için uğraş vereceğim. Bu yasayla halkı kandırdı. Çıktı ortaya çekti kılıçları. ‘Ben yaparım, ben ederim’ diyerek iki tane danışmanı olan ticaretle alakası olmayan, borcun harcın ne olduğunu bilmeyen insana bu işleri teslim etti. Onların kabahati yok, ustaları öyle emir verdi. Kıbrıs Türk halkı yıllarca sefalet içinde yaşamaya alışkındır ama borçlu yaşamaya alışkın değildir. Biz borçlu yaşamadık. Zeytin ekmek yediğimiz günler oldu ama borçlu yaşamadık. Babalarımıza bakın, babalarımız 1 lira borç alsın korkardı. Ama öyle bir kıstasa getirdiler halkımızı bu ülkede bütün memleketi, bütün mallarını ipotek altına aldı” dedi.

‘HALKIN BORÇLARI YEDİ-SEKİZ KATINA ÇIKACAK’: “Yasa ya değişecek ya Bakan istifa edecek” diyen Bulutoğluları “İki hafta toplantı yaptım ve halkın menfaatine bir düzenleme yaptım bir uğraş verdim. Ne kadar üzerine gittiysem de haklıyım. Ya Tatar yarın istifa edecek ya da tasarıyı düzenleyip tekrardan Meclis’e sunacak. Eski Genel Sekreter’e de sesleniyorum. Bu yasa değildir. Bu yeniden halkın borçlarını yapılandırıp 7-8 katına çıkaran bir düzenlemedir. Bu gülünç bir şeydir. Sayın Bankacılar Birliği Başkanı bu yolları giderken ben dönüyordum. İnsanların arazilerini aldılar. İnsanların evini aldınız, çorabını aldınız, potinini aldınız ama karısını almayın. İnsanların çoluk çocuğu var. Bunu da almaya kalkarsanız boğazınıza yapışırım” açıklamasında bulundu.

‘BİZ APTAL DEĞİLİZ’: Konuyla ilgili ayrıca açıklamalarda bulunan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ise; “Halkın hassasiyetinin farkına vardılar. Halk ile bankaları karşı karşıya getirdiler bir şekilde zeytinyağından kıl çeker gibi sıyrıldılar. Biz aptal değiliz. Biz dünyayı takip ederiz. Bütün dünyadaki ekonomiyi takip ederiz. Bize bunu yutturmasınlar. Bana göre tartışılması gereken, bu günden sonra faizlerin düşürülmesi ve ekonominin canlanmasına yönelik, faizin düşürülmesiyle uygun krediler verilmesi gerekir. İkincisi alacak verecek, borçtan dolayı insanların hapse gitmesi ayrıca tartışılması gereken bir konudur. Hepsinin ayrı ayrı tartışılması lazım. Bu ülkedeki üretimin katma değere dönüşmesi gereken büyük bir kısmı finans kuruluşlarına gitmiştir. Çok üzgünüm, devlet üzerine düşen görevleri yapmıyor” dedi.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TOP YEKÜN İFLASIDIR’: İnşaat sektörüyle ilgili Bulut İnşaat’a da zehir zemberek açıklamalarda bulunan Gürcafer şu sözleri kaydetti; “ KDV’nin yükselmesi, habersiz emirnameler inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. 1974’ten günümüze kadar yapılan yanlışların birikmesiyle toplumun tahammül edecek gücü kalmadı. Bulut inşaat 35 bin pound’a 10 yıl vadeli ev satacakmış. Sayın Başbakan da bütün desteğimi verdiğini söylüyor. Başbakan’ın en çok söylediği laf ‘hiçbir şeyden haberim yok’tur. Bu ülkenin Başbakanısın nasıl hiçbir şeyden haberin yok? Bulut İnşaat olayı vardır ki inşaat sektörünün top yekün iflası söz konusudur. Kat İrtifa Yasası’yla ilgili boğazımızı yırttık yıllardır. Sayın müsteşar bize defalarca yalan söyledi. Bu ve bunun gibi birçok olay yüzünden biz inancımızı yitirdik. Biz önümüzdeki haftalardan sonra sokaklardayız. Ve bütün sivil toplum örgütlerini peşimizden sürükleyeceğiz. Ve o koltuklarda oturamayacaklar