PAPA FRANCİSCUS: "DİYALOG BARIŞ İÇİN TEK YOLDUR"

 Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, çatışmaların devam ettiği Irak için diyalog çağrısı yaparak diyaloğun barış için tek yol olduğunu söyledi.

Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden pazar günleri yaptığı Angelus Duası'nda inananlara seslenen Papa, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Irak'taki gelişmelere değindi.

Çatışmalardan dolayı Irak'ı "alevler içinde kalan ülke" olarak tanımlayan Papa, "Irak'tan gelen haberler ne yazık ki son derece acı verici" dedi.

Diyalog yoluyla ülkenin birliğinin korunup, savaştan kaçınılabileceğini dile getiren Papa Franciscus, "Evlerini bırakmak durumunda kalanlara, büyük tehlike içinde olanlara özellikle de Hristiyanlara yakınlığımı belirtmek isterim. Şiddet, şiddeti doğurur. Diyalog barış için tek yoldur" diye konuştu.

Papa, Irak halkını koruması için de Hazreti Meryem'e dua etti.

Papa Franciscus, Angelus Duası kapsamında yaptığı konuşmanın son bölümünde de Romalı inananları, 1625'ten bu yana her yıl 29 Haziran'da İsa Peygamber'in havarilerinden Aziz Petrus ve Paulus'u Roma kentinin patronları olarak andıkları günden dolayı kutladı.

Aziz Petrus ve Paulus günü olması sebebiyle Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı girişine, 5 bin çiçek kullanılarak Hristiyan aleminin önemli kişilerinin siluetlerinin yansıtıldığı sanatsal halılar kondu. Çiçekten yapılan tasarım harikası halılar, Papa Franciscus'un Angelus Duası'nı dinlemeye gelen inananların ilgisini çekti. Bu gün kapsamında akşam saatlerinde Roma'nın tarihi yapılarından ünlü Sant'Angelo Kalesi'nde de havai fişek gösterisi yapılacak.

Öte yandan, Aziz Petrus Bazilikası'nda sabah düzenlenen törenle dünya genelinde 24 büyük şehre atadığı yeni başpiskoposlar için bir konuşma yapan Papa, başpiskoposlara bir şeyden emin olmak için güçlü olanların desteğini aramamaları gerektiğini ve Tanrı'ya duyacakları güvenin kendilerini her türlü dünyevi günahtan koruyup, özgür kılacağı öğüdünde bulundu.