Pakistan uyruklu 3 kişi, aynı ülkeden olan 4 kişinin kaldığı eve gece baskını düzenledi, bıçaklar ve yumruklar havada uçtu, biri ağır 2 kişi yaralandı 

Girne, Ozanköy’de aynı bölege oturan yedi Pakistanlı birbirine girdi.Agip Ali, Muhammad Abbas ve Muhammad Ashfoq isimli Pakistanlılar, ellerine 3 bıçak alarak Amir Shahzad, Muhammad Shahzad, Nasır Shahzad ve Shahid Farooq’un kaldığı evi bastı. Evi basan zanlılar, Shahid Farooq’u vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Çıkan kavgada Muhammad Shahzad ise sol kalçasına bıçak darbesi aldı. Baskına uğrayan Pakistanlılar da, evlerine zorla giren Muhamad Ashfoq’ı dövdü, başına kesici bir aletle vurarak yaraladı. Aldığı bıçak darbelerinden dolayı iç organları parçalanan Shahid Farooq’u önce Girne ‘de ardından Lefkoşa’da hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan yaralanın sol böbreği, sol böbrek bezleri ve dalağı alındı, hayati tehlikesinin devam ettiği açıklandı. Kavgaya karışan tüm Pakistanlılar ise polis tarafından gözaltına alındı. 

BASKINA BIÇAKLA GİTTİLER: İddiaya göre, Ozanköy’de Şehit Mustafa Yağız Caddesi’nde oturan Agip Ali, Muhamad Abbas ve Muhamad Ashfoq isimli Pakistanlılar, yanlarına 3 bıçak alarak önceki gece saat 20.00’da aynı bölgede kalan Amir Shahzad,Muhamad Shahzad ,Nasır Shahzad ve Shahid Farooq’un birlikte yaşadığı evi bastı.Eve zorla giren Pakistanlılar,Shahid Farooq’usol karın boşluğundan, sol böbrek ve dalağından bıçaklayıp vahim zarara uğrattıktan sonra Muhamad Shahzad’ıda sol kalçasından yaraladı. Baskına uğrayan Pakistanlılar da evlerine zorla giren Muhamad Ashfoq’ı ciddi bir şekilde darp etti ve başına kesici bir aletle vurarak yaraladı. 

İÇ ORGANLARI PARÇALANDI: Kanlı biten kavganın ardından evi basan Pakistanlılar olay yerinden kaçtı. Kavgada ağır yaralanan Shahid Farooq önce Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalelerin ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Shahid Farooq ameliyata alındı. İç organları hasar gören, ameliyat sırasında sol böbreği, sol böbrek bezleri ve dalağı alınanShahidFarooq’un kalın bağırsağında ve midesinde yaralar olduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

POLİS, HEPSİNİ TOPLADI: Olaya karışan diğer Pakistanlılar Girne Polisi tarafından gözaltına alındı. Polis, hem evi basan Pakistanlıları hem baskına uğrayan Pakistanlıları farklı suçlamalarla tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkardı. Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar aleyhinde iddialar aktarılarak tutukluluk talep edildi. Polis, zanlılar Amir Shahzad,Muhamad Shahzad ve Nasır Shahzad’ın , “yaralama ve ciddi darp” suçlamasıyla tutuklandığını söyledi. Ozanköy’ de oturan zanlıların, 29 Ocak 2012 tarihinde saat 20.00 sırlarında evlerine zorla giren Muhamad Ashfoq’ı ciddi bir şekilde darp ettiğini ve başına kesici bir aletle vurduklarını belirten polis, zanlıların 29 Ocak 2012 tarihinde Girne’de tutuklandığını, mesele ile ilgili soruşturmanın yeni başladığını, kesici aletin halen bulunamadığını söyledi. 

ÖLÜDÜRMEK KASTI İLE… Zanlılar Agip Ali, Muhamad Abbas ve Muhamad Ashfoq’ın ise, “ adam öldürmeye teşebbüs”, ”geceleyin ev açma”, “vahim zarar”, ”yaralama ve kanunsuz bıçak taşıma” suçlamasıyla tutuklandığını açıklayan polis, zanlıların 29 Ocak 2012 tarihinde saat 20.00’deyanında bulundurdukları 3 adet bıçakla Ozanköy’de oturan Pakistanlı Amir Shahzad, Muhamad Shahzad, Nasır Shahzad ve Shahid Farooq’un evine zorla girip öldürmek kastı ile Shahid Farooq’u sol karın boşluğundan, sol böbrek ve dalağından bıçaklayıp vahim zarara uğrattıktan sonra Muhamad Shahzad’ı da sol kalçasından bir kez sokmak suretiyle yaraladığını söyledi.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR: Kavga sırasında aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralanan Shahid Farooq’un önceGirne Akçiçek hastanesi ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten polis, Farooq’un ameliyat edildiğini, sol böbreği, sol böbrek bezleri ve dalağının alındığını, midesinde ve kalın bağırsağında yaralar olduğunu vurgulayarak, yaralının hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Olayla ilgili bir kişinin daha aranmakta olduğunu belirten polis,3 gün tutukluluk talep etti. 

ONA KİM BAKACAK: İddialar aktarıldıktan sonra söz hakkı verilen zanlılardan Nasır Shahzad olayla bağlantısının olmadığını iddia ederken, zanlı Amir Shahzad ise kardeşinin hastanede olduğunu: tutuklu kalması halinde ona bakacak kimse olmadığını söyledi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme,6 Pakistan uyruklu zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi. 





Kaynak:Star Kıbrıs