Suriye ’de muhalif güçlerle, IŞİD çeteleri arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, YPG ile ÖSO, ‘Ortak savunma ve direniş cephesi ’ için görüştü.

Görüşmede, Halep ve çevresinde IŞİD ’e karşı ortak cephede savaşma için görüş birliğine varıldı. 22 Ağustos ’ta gerçekleştirilen görüşmeye Afrin Kantonu Savunma Heyeti Başkanı Abdo İbrahim ve bazı YPG komutanları ile ÖSO Halep genel komutanı Abdul Cebbar Egidi ve bazı ÖSO komutanları katıldı.

YPG ve Özgür Suriye Ordusu, Halep ve çevresinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerine karşı ortak savaşma konusunda anlaştı. 22 Ağustos ’ta Halep yakınlarında gerçekleştirilen görüşmeye Afrin Kantonu Savunma Heyeti Başkanı Abdo İbrahim ve bazı YPG komutanları ile ÖSO Halep genel komutanı Abdul Cebbar Egidi ve bazı ÖSO komutanları katıldı.

Görüşmelere ilişkin Hawarnews ’e (ANHA) konuşan Afrin Kantonu Savunma Heyeti Başkanı Abdo İbrahim, 22 Ağustos ’taki görüşmede Halep çevresinde IŞİD saldırılarına karşı YPG ve ÖSO ’nun birlikte hareket etmesi ve bunun için yapılması gerekenlerini ele alındığını belirtti.

ÖSO ’nun talebi üzerine gerçekleşen görüşmede Halep ’in kuzeyinde IŞİD saldırılarına karşı ÖSO ve YPG güçlerinin birlikte direnme ve ortak hareket etme kararı alındı.

İbrahim ’den edinilen bilgilere göre, ÖSO ’nun Halep çevresinde var olan irili, ufaklı grupları ile YPG güçleri IŞİD ’e karşı ortak bir cephede savaşacak.

Ancak YPG ’nin ortak savunma önerisini, "Bizimle ilişki ve ortak savunma geliştirmek isteyen güçler, Kürt bölgelerindeki durumu ve özgünlüğünü ve özellikle de Rojava Demokratik Özerkilik Yönetimi gerçeğini kabul etmeleri gerekir" şartı ile kabul ettiği vurgulanıyor.