Milli mücadeleye katkıları nedeniyle Mağusa Mücahit Komutanları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Gazimağusa TMT Mensupları Derneği Mağusa Yönetim Kurulu üyelerine onur madalyası ve onur belgesi verildi.
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği tarafından verilen madalya ve belgelerin takdimi Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde tören düzenlendi.
Tören Atatürk, Merhum Lider Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile şehitler için saygı duruşu ve İstiklar Marşı ile başladı.
Törende Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş,Türk Mukavemet Teşkilatı Mağusa Başkanı Necati Kovanbey ile Şehit Aileri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan birer konuşma yaptılar.
Törende, onur madalyası ve onur belgesi verilen Mağusa Türk Mukavemet Teşkilatı mensupları şöyle:
“Necati Kovanbey, Vasfi Tekiner adına kardeşi Mustafa Tekiner, Tahir Ünsalan, Mehmet Çavuşoğlu adına kızı Kelebek, Mehmet Korukoğlu adına İsmail Korukoğlu, Mehmetemin Sarı, Hasan Karamehmet, İsmail H.Korukoğlu, Mehmet A.Gök, Necati Salih Kadir, Semih Erciyas adına oğlu Mustafa Erciyas, Mehmet Cafer, Muzaffer Tema, Necati Başman, Emir A.Bozdağ, Akil H.Paşa, Süleyman Özbeycan, Erol Kahraman, Mehmet Ali Gürler, Ali Osman Demirli, Hüseyin Sennaroğlu, Yusuf Hacıoğlu, Celal Arnavut, Kubilay Çaydamlı adına Batuhan Çaydamlı.”
Mücahit Komutanları Derneği’nden onur belgesi ve onur madalyası verilen kişiler ise şunlar:
“Gözkamaş Ergüneş, Mustafa Tamer, Aykan Sahir, Yaşar Birkan, Süleyman Önen, Pulat Yakar Tosun, Alkın Güncel, Yüksel Özcen, Özber Kutup, İrfan Gözügüzelli, İsmet Baykur, Sadi Biran ve Kamil Biçer, Hüseyin Özgüven, Kelami Beyler Mehmet Ersen, Zihni Bilgehan, Halil Asilkan, Hüseyin Alder, Bülent Selent, İsmail Bayramoğlu, Cemal Kılıç.”



KAYNAK: KIBRIS