Kuzey Kıbrıs Turkcell, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Öncü Kadınlarımız" başlığı altında bir ödül töreni ve kokteyl düzenlendi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yapılan açıklamada, "Hayat Paylaştıkça Güzel" anlayışıyla düzenlenen etkinlikte, "Doğumdan ölüme, üretimden emeğe, bilimden özveriye" kadar kadınların yaşamın her alanına sevgi, hoşgörü ve değer kattığı üzerinde duruldu.

Kimler ödül aldı?

Eğitimci, Araştırmacı, Yazar Neriman Cahit'in araştırmaları kaynak alınarak belirlenen listede, bu yıl şu isimlere ödül verildi:


İlk Kadın Kimayager Ayşe Coşar, İlk Kadın Polis Müdürü         Pervin Gürler, İlk Kadın Trafik Müdürü Şenay Kebapcı, İlk Kadın Eğitim Bakanı Canan Öztoprak, İlk Kadın Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, İlk Kadın Bakan Onur Borman, İlk Kadın Sağlık ve Çevre Bakanı Gülsen Bozkurt, İlk Kadın Rektör Ufuk Taneri, Ülkemizde 'Nükleer Tıp' Konusunda Doktora Yapmış İlk Kadınımız Latife Birgen, İlk Kadın Turizm Bakanımız Ayşe Dönmezer, İlk Kadın Kurucu Meclis Üyesi Fatma Azgın, KKTC Meclisi'ne giren Kadın milletvekilleri Ruhsan Tuğyan, ilk kadın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Türk Ajansı Kıbrıs'ın ilk kadın müdürü, gazeteci Perihan Aziz, İlk Kadın Kaymakam Beran Bertuğ, Sümer Erkmen İlk Kadın Taşınmaz Mal Komisyon Başkanı, Sevilay Cangül İlk kadın ortak Hizmetler Dairesi Müdürü, Şermin Kotak Viktorya Kız Lisesinde Yüksek Eğitimli İlk Kıbrıslı Kadın Müdire
Ayrıca, bu çalışmaya ışık tutan Neriman Cahit'in de gecede ödüllendirildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in açıklamasında, bir süre önce, girişimci kadınların da ödüllendirildiği  anımsatılarak, "Kültürden sanata, spordan eğitime daha pek çok öncü kadınımız vardır. Amacımız, bu özel etkinliği gelenekselleştirerek, her yıl, ülkemize değer katan öncü kadınlarımızı toplum önünde alkışlamak, onlarla onurlanmaktır" görüşüne yer verildi.

KUZEY KIBRIS TURKCELL İNSAN KAYNAKLARINDAN SORUMLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI TUBA KARA:

8 Mart Dünya Kadınlar  Günü vesilesiyle bugün burada bulunan Öncü Kadınlarımız’ın özelinde tüm kadınlarımıza Kuzey Kıbrıs Turkcell adına kalpten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum, Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Bu anlamlı günümüzde bizimle beraber olan değerli beyefendi konuklarımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz, bizleri onurlandırdınız.

8 Mart, dokuma işçisi kadınların mücadelesi ile tarihe geçti ve tüm dünyada kadın haklarının çok daha yüksek sesle dile getirildiği özel bir gün olarak kutlanmaya başlandı.

Kadının yeri hayatlarımızda yadsınamaz bir şekilde zaten var olmaktadır. Daha doğduğumuz andan itibaren bizi saran ana sevgisi ve sıcaklığı ile kendimizi güvende hissederiz.  Kadının gücü, sevgilerin en büyüğü ile insanı kucaklayan büyüsü, doğumdan ölüme yaşantımızın vazgeçilmezlerindendir. Bugün hepimiz biliyoruz ki, kadınlar iş dünyasında daha çok yer almaya başladıkça; kadın bakışı, düşüncesi, sevgisi ve emeği iş hayatımızı dokudukça daha çağdaş, daha güvenli  ve içinde olmaktan keyif aldığımız bir dünya oluşturuyoruz.  

Bir süre önce, yine Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak girişimci kadınlarımızı ödüllendirmiştik. Pek çok kadın girişimcimizin  bu ülkenin başarılı projelerine imza attığını görerek gururlanmıştık.

 

Bugün ise idealleri ve azimleriyle  öne çıkmış ve  diğer kadınlara yol açmış, rol model olmuş  ve alanlarında ilk kadın olarak yer almış öncü kadınlarımızı ödüllendirmek üzere buradayız.  İlk kadın vekillerimiz, bakanlarımız; ilk kadın emniyet  müdürlerimiz, ilk kadın rektörümüz; ilk kadın avukatımız, ilk kadın kimyagerimiz aramızda…Onların öncülüğünü saygıyla selamlıyoruz.

Kıbrıs’a ve  dünyaya kattığınız değer için, iş dünyasında kadına açtığınız yol için Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi ve bir kadın olarak şahsım adına teşekkür ediyor, açtığınız yolda nice kadının başarılarının devamını diliyorum. Hayat başarıyı paylaştıkça güzel diyerek sözlerime veda ediyorum.

 

KAYNAK: YENİ DÜZEN