Okyanusların en yırtıcı ve korkutucu canlısı köpekbalıkları, bazen gözlerine kestirdikleri avı yakalamak ne kadar kolay görünse de amaçlarına ulaşamıyor.

Güney Afrika’nın False Körfezi’nde çekilen bu fotoğrafta, yaklaşık 4 metre boyundaki köpekbalığı, midesine indirmek istediği yavru foku yakalamak için çok ani bir hamle yapıyor. Ancak köpekbalığı hesabını iyi yapamıyor ve yavru fok dev balığın burnuna oturuyor.

Görenleri hayrete düşüren kareyi vahşi doğa fotoğrafçısı Chris Fallows çekti. Fotoğrafın çekildiği Seal Adası yakınları, yaklaşık 64 bin fok ve büyük beyaz köpekbalıklarına ev sahipliği yapıyor.

Yavru fokun mucizevi kurtuluşunu gösteren anı bir tekne gezisinde yakalan Fallows, “Turistler gördükleri karşısında donup kaldı... Bazıları gözyaşlarına boğuldu” dedi.

YAVRU FOK KAÇTI
Dev köpekbalığının burnunda göğe yükselen yavru fok, avcısının ağzına düşmekten kurtulduktan sonra hemen suyun derinliklerine dalarak yetişkin fokların yanına yüzdü. Ancak yavru fokun peşine düşen köpekbalığından kurtulup kurtulmadığı bilinmiyor.

Yaklaşık 30 yıllık ömrü olan büyük beyaz balıklar, yedi metre boya ulaşabiliyor. Köpekbalıkları, foklar dışında en çok diğer balıkları ve deniz kuşlarını avlamayı tercih ediyor.