Açlık grevlerine son verilmesini isteyen teröristbaşı: Süreç şimdilik tıkandı ama bir çaresini bulmak gerekiyor. Her şeye rağmen iyi şeyler olacak!..
Ada, çalışma ofisine döndü
Oslo görüşmelerinin deşifre olması sonrası avukatlarıyla açıklama yapmayı bir süre durduran teröristbaşı Abdullah Öcalan, bu kez çalışma ofisine çevirdiği İmralı’dan örgütüne faks çekti! Arkadaş olarak gönderilen PKK hükümlüsü Cumali Karasu aracılığıyla adamlarına seslenen Apo, “Açlık grevini bitirin” talimatı verdi.
“Bu bir hukuk rezaletidir!”
TerÖrİstbaŞInIn İmralı’dan örgüt yönetmesine en büyük tepki, Ümraniye Davası’nda müvekkillerini savunurken dava sonuna kadar duruşmalardan men edilen Avukat Vural Ergül’den geldi: Pazarlıkların sürdüğü bu faksla ortaya çıktı. Bir de kalem müdürü tutmuş! Bu, dünyanın her yerinde hukuk skandalıdır.   
Karayılan’dan jet cevap geldi
Öcalan’ın BDP’li vekiller ve PKK’lı bazı mahkumların sürdürdüğü açlık grevini bitirme talimatına Kandil kadrosunun elebaşı Murat Karayılan’dan anında cevap geldi. Karayılan, “Açlık grevinde inisiyatif eylemcilerde. Önderliğimizin görüşleri var ama sürecin bize dayattığı gerçeklikler de söz konusu” açıklaması yaptı.
 
Öcalan, terör örgütünü artık faksla yönetiyor!
Teröristbaşı, koğuş arkadaşı aracılığıyla İmralı’dan örgüte mesaj çekerek talimatlarını iletti. Avukat Vural Ergül, “Pazarlıkların sürdüğü ortada. Bu bir hukuk rezaletidir” dedi.
Haber : Salim Yavaşoğlu
Bebek katili Abdullah Öcalan, PKK’ya “açlık grevi eylemlerini sonlandırın” talimatını İmralı’daki Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan çektirdiği faks ile verdi. ANF’nin haberine göre; Asrın Hukuk Bürosu’na cezaevine faksı kendisine arkadaşlık yapması için gönderilen PKK hükümlüsü Cumali Karasu çekti. Bir süreden beri avukatlarıyla görüşmeleri kesen Öcalan’ın, Karsu aracılığı ile gönderdiği faksta, tutuklu BDP’li milletvekilleriyle bazı PKK’lı mahkumların başlattığı açlık grevini durdurmasını istedi. Açılım sürecinin de yer aldığı faksta, “Bizim dışımızda kimi nedenlerden dolayı tıkanan bu sürecin devamını sağlamak ve toplumsal anlamda çaresini yaratmak gerekiyor. Konjonktürel durum pek ümit vermiyor. Zaman gösterecektir bunu da. Her şeye rağmen iyi olacak” ifadeleri yer aldı.

Yeni pazarlığın belgesi
Avukat Vural Ergül, bu duruma sert tepki gösterdi. Ergül, MİT-PKK arasında yürütülen ihanet görüşmelerinin ortalığa saçılmasının ardından yaşanan süreçte kamuoyunu yatıştırmak üzere kayıkçı kavgası misali göstermelik KCK operasyonları yapıldığını öne sürdü. Vural, “Kamuoyunu aldatan hükümet, savcıların başlattığı MİT soruşturmasının ardındaan çıkartılan ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı korumaya yönelik özel yasa sonrasında teröristbaşı ve bölücü örgütle pazarlığa devam ettiği bu faks talimatına izin verilmesiyle ortaya çıkmıştır. Bu çekilen faks, teröristbaşı Öcalan’ın Cumali Karasu’yu adeta bir Özel Kalem Müdürü olarak kullanmak suretiyle PKK terör örgütünü yönetmesine izin vermek suçunun belgesidir” dedi.

Bakan ne diyecek?
Ergül, şöyle şöyle değvam etti: “Geçtiğimiz günlerde teröristbaşının örgütü yönetmesine ilişkin görüşmelerini sonlandıracağını açıklayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu rezalet karşısında ne diyecek? Demek ki hükümet ile PKK, görüşmelerini kaldığı yerden hararetle sürdürüyor. Örgüt eylemlerini yönlendirmeye yönelik faks çekilmesine ortam hazırlayan yetkililer suç işlemiştir. Bu dünyanın her hukukunda skandaldır, rezalettir.” Bu arada Adalet Bakanlığı da, cezaevinden faks çekmenin normal olduğunu belirtti. Açıklamada, cezaevinden gönderilen bütün mesajların okuma komisyonu tarafından gözden geçirildiği kaydedildi.

Karayılan açlık grevine destek verdi
Teröristbaşı Abdullah Öcalan, kendi üzerindeki tecridin sonlandırılması ve Öcalan’a özgürlük talebi ile operasyonların durdurulması için tutuklu BDP milletvekilleri ile PKK’lı mahkumlar tadrafından başlatılan açlık grevi eylemlerinin sona erdirilmesi talimatını verdi. Faksla verilen bu talimata Kandil’de yavalanan terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan cevap verdi. ANF’ye açıklamalarda bulunan terör örgütü lideri Karayılan, “Kendi iradeleriyle kendileri karar vermişler. Önderliğimizin yansıyan görüşleri de var ama sürecin bize dayattığı gerçeklikler de söz konusu. Ben eylemcilerin bütün bu gerçekliklere dayanarak kararlarını vereceklerini ve inisiyatifli olmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi. Murat Karayılan, “Bu nedenle dönemin ruhuna uygun aktif eylemselliklerle eylemcilere ve onların amaçladığı önder Apo’nun özgürlüğüne bağlılığı ifade etmek, bunu toplumsal düzeyde yaygınlaştırmak önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.