Tunceli'de halı sahadaki polislere saldıran ve Kerman çiftini şehit eden 7 PKK'lı saklandıkları sığınakta öldürüldü. PKK'lı grubun ayrıca 4 güvenlik görevlisinin katili olduğu belirlendi.

Tunceli'de polislerin halı saha maçına 3 koldan saldıran PKK'lılara büyük darbe vuruldu. Türkiye'yi yasa boğan olay 4 Eylül'de gerçekleşmişti. Munzur Mahallesi'nde saat 21.30'da halı sahada futbol oynayan polislere teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırmıştı.

Özel bir otomobil içinde 5 kişi olan ve üzerlerinde asker kıyafeti bulunan teröristler, futbol oynayan polisleri taramıştı. Saldırı sonrası Asayiş Şube'de görevli komiser Cem Kerman ile maçı izleyen eşi öğretmen Dilay Kerman şehit olmuş, 3'ü ağır 8 polis de yaralanmıştı.

Saldırı sonrası güvenlik güçleri zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma yürüttü. Güvenlik güçleri geçtiğimiz günlerde 7 kişilik PKK'lı gurubun şehir merkezine yakın bir bölgede kış üslenmesine girdiği belirlendi.

Yapılan teknik takipte teröristlerin halı saha saldırısını gerçekleştiren grup olduğu saptandı. PKK'lıların bulunduğu bölgeyi nokta olarak tespit eden Jandarma, özel birlikler ile bölgeye operasyon başlattı.

Grubun bir sığınakta yaşadığı anlaşıldı. Jandarma Özel Harekât Timleri sığınağın etrafını sardı.

Operasyonu gerçekleştiren timin komutanı terörist gruba yönelik defalarca "Teslim Ol" çağrısında bulundu. Ancak teröristler bu çağrıya ateşle karşılık verdi. Grubun ateşle karşılık verdi. bunun üzerine Sikorsky helikopterlerle bölgeye takviye timler indirildi.

Kobra helikopterlerle ateş altına alınan grup, kıskaç operasyonu ile öldürüldü. Ölen teröristlerden birinin grup sorumlusu Azad kod isimli terörist, diğerinin ise Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü'nün uzun süredir aradığı Zinar kod adlı terörist olduğu anlaşıldı.

ŞEHİT ETMİŞLER

Terörist grubun çok sayıda olaya karıştığı anlaşıldı. İlk belirlemelere gore, 22 Haziran'da Tunceli Nazimiye İlçesi'nde 2 polis memuru mayınlı saldırıda şehit olmuştu. Teröristler güvenlik güçlerine fotoğraflı tuzak kurmuştu. Örgütün yayın organına konulan bir fotoğrafla PKK'nın bölgede araç kontrolü yaptığı ileri sürülmüştü. Bunun üzerine bölgeye 2 polis memuru denetime gönderilmiş ancak kurulan mayın tuzağıyla şehit edilmişti. Terörist grubun ayrıca Tunceli Çiçekli bölgesinde 2 jandarma personelini şehit ettiği anlaşıldı.