TOPLAM 2,5 MİLYAR AVROLUK ÖDÜLÜN DAĞITILACAĞI NOEL PİYANGOSU BU YIL DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

İSPANYOLLAR NOEL PİYANGOSU İÇİN ORTALAMA 63 AVRO HARCARKEN, ŞİMDİYE KADAR YAPILAN ÇEKİLİŞLERDE EN ŞANSLI İL MADRİD VE BARCELONA OLDU     

 İspanya'da 204 yıllık bir geçmişi olan dünyaca ünlü Noel piyangosu bu yıl da büyük ilgi görüyor.

Her yıl 22 Aralık tarihinde yapılan ve 4 saate yakın süren piyango çekilişi için 5 haneli numaralardan 10'arlı toplam 180 seri satışa sunulurken, her seride 100 bin bilet bulunuyor. Çıkan ikramiyenin sadece yüzde 10'unun kazanıldığı tek biletin fiyatı 20 avro olmasına rağmen çok fazla ikramiye dağıtılmasından dolayı Noel piyangosuna ilgi her yıl üst seviyeye çıkıyor.     

Milli Piyango İdaresinden yapılan yazılan açıklamada, İspanyolların bu yılki Noel piyangosu için ortalama 63 avro harcayacakları belirtildi. 1812 yılından bu yana yapılan çekilişte en şanslı iller Madrid ve Barcelona olurken, en fazla bilet satışı bu kentlerde yapılıyor. İstatistiklere göre, 3 kez büyük ikramiyenin çıktığı Soria kentinde ise Noel piyangosu bileti için kişi başına yapılan ortalama harcamanın 238 avroyu bulduğu belirtiliyor.     

Bu arada Noel piyangosunda uğurlu olduğuna inanılan Madrid'in merkezindeki "Manolita" piyango bayisi önünde bu yıl da uzun kuyruklar oluştu. Noel piyangosu bileti almak için 2 saate yakın kuyrukta bekleyen İspanyollar, özellikle sonu 6 ile biten numaralara büyük rağbet gösterdi.     

Yaklaşık 1,5 saat kuyrukta bekledikten sonra bilet alma sırası gelen 43 yaşındaki Manuel Cruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketindeki çalışanlar için bilet aldığını belirterek, "Bu bizim için bir gelenek. Şirket çalışanları olarak her yıl buradan Noel piyangosu bileti alıyoruz. Herkes gibi bizim de umudumuz 'ya çıkarsa' oluyor." dedi.     

Toplam 2,5 milyar avroluk ödülün dağıtıldığı Noel piyangosunda en büyük ikramiye 4 milyon avro olarak belirlenirken, diğer ikramiyeler 1 milyon 250 bin avro, 500 bin avro, iki adet 200 bin avro, 8 adet 60 bin avro ve bin 794 adet bin avro olarak sıralanıyor.