İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Amerika Birleşik Devletleri'ne rest çekti.
Netanyahu, İran'a saldırı konusunda "bize bekle diyorlar, neyi bekliyoruz?" dedi. Netanyahu, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük güçlere İran konusunda kırmızı çizgiyi belirlemeleri çağrısında bulundu. İsrail başbakanı, "Dünya İsrail'e bekle, daha zamanı var diyor. Neyi bekliyoruz, hangi tarihi bekliyoruz? İran'a kırmızı çizgiyi çekemeyen bir uluslararası toplumun, bize bekle demeye hakkı yoktur" şeklinde konuştu.


İRAN URANYUMU ZENGİNLEŞTİRİRSE....

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran'a ültimatom verilmesine taraftar olmadıklarını, sorunun hala müzakere yöntemi ile çözülebileceğine inandıklarını söylemişti. Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de, aynı sözleri tekrarlayarak, İran'a ültimatom ya da kırmızı çizgilerin bir yararı olmayacağını savundu.
İsrail yönetiminin, İran'ın uranyumu zenginleştirme oranının yüzde 20'yi geçmesi halinde, bu ülkeye saldırı düzenlenmesini istediği ileri sürülüyor. Nükleer silah üretmek için bu oranın yüzde 90'ı geçmesi gerekiyor. Öte yandan Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta, İran'ın nükleer silaha sahip olmaya karar vermesi halinde, Tahran'ı durdurmak için bir yıldan biraz fazla zamanları bulunduğunu söyledi. Panetta, katıldığı bir televizyon programında, İran hakkında yeterli istihbarat akışı sağladıklarını, nükleer silah edinmeye karar vermesi halinde bunu durdurabilecek güçleri olduğunu belirtti.