Narenciye Kesim Ekipleri Birliği Başkanı Tuncer İşkey basına yaptığı açıklamada, narenciye kesim ekiplerinin narenciyenin bel kemiği olduğuna işaret ederek, narenciye kesim ekiplerinin narenciye hasat döneminde 6 aylığına Türkiye’den getirildiğini anlattı.

Gelen işçilerin çalışma izinlerinin alınabilmesi için alınan sağlık raporlarının ücretlerinin 60 TL’den 135 TL’ye çıkarıldığını ifade eden İşkey, zaten zor durumda olan sektörün, ücretlerin yükseltilmesiyle daha da zora girdiğini söyledi.

Konu hakkında Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif’le görüşmelerine rağmen, kararda her hangi bir değişiklik olmadığını belirten İşkey, konu hakkında Sağlık Bakanı Kaşif’e sert eleştirilerde bulundu.

“1 yıllık çalışma izni çıkaranlar da, 6 aylık çalışma izni çıkaranlar da sağlık raporlarına 135 TL ödüyor. Niye 6 ay için 135 TL ödeyeceğiz” şeklinde konuşan İşkey, sağlık raporu ücretlerinin yükseltilmesini şiddetle kınayarak, olayı protesto ettiklerini kaydetti.

Sağlık raporu ücretlerinin düşürülmemesi halinde yaklaşık 2 bin kişi olan işçilerin sağlık raporlarını çıkarmayacaklarına dikkat çeken İşkey, sorunlarının 48 saat içinde çözümlenmemesi halinde ise grev yaparak, ürün kesmeyeceklerini ve meclis önünde eylem de dahil olmak üzere her türlü eylemi yapacaklarını kaydetti.

İşkey, Başbakan İrsen Küçük ve yetkililere sorunlarının bir an önce çözümlenmesi için çağrı yaptı.