MOSKOVA'DA YAS İLAN EDİLDİ

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN VE BAŞBAKAN MEDVEDEV, KAZADA ÖLENLERİN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu sabah meydana gelen metro kazasında ölü sayısının 20'ye yükseldiği bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığının son verilerine göre, ölü sayısının akşam saatleri itibarıyla 20'ye çıktığı ifade edildi. Kazada, 150'den fazla yolcunun yaralandığı, bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Öte yanda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev, kazayla ilgili detaylı bilgi alarak, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkentte yarın için yas ilan edildiğini açıkladı.

Moskova metrosunun "Slavyanskiy Bulvar" ve "Park Pabedı" istasyonları arasında sefer yapan bir trenin 3 vagonu bu sabah raydan çıkmıştı. Yararlılar ambulans ve helikopterlerle bölgedeki hastanelere sevk edilmişti. Kazanın, metro hattındaki yüksek voltajın düşmesinin ardından trenin ani fren yapmasıyla meydana geldiği düşünülüyor.

Olayın, terör saldırısı olmadığının altını çizilirken, kazada ölenlerin ailelerine 1,5 milyon, yaralıların her birine ise 1 milyon ruble yardım yapılacağını belirtildi. Savcılık, kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, vagonların raydan çıktığı yerde çalışmalar devam ediyor.