Moskova, 23 Ocak 19 (.): Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geliyor.
GÖRÜŞME AKŞAM GEÇ SAATLERE KADAR SÜREBİLİR
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Moskova'da yapacağı zirvenin akşam geç saatlere kadar sürebileceğini ve Rus liderin çalışma programının gece saatlerine sarkabileceğini belirtti.
Rus ve Türk liderlerin bugünkü programına ilişkin bilgi veren Peskov, "Putin ve Erdoğan öncelikle yüz yüze görüşme yapacak. Ardından Rus ve Türk heyetlerinin katılımıyla çalışma yemeği formatında bir görüşme olacak. Son olarak liderler, basın toplantısı düzenleyecek" dedi.
‘TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ AÇISINDAN SURİYE ELE ALINACAK’
Peskov, zirve sırasında Türk-Rus ilişkilerinin yanı sıra Türk-Rus ilişkileri prizmasından Suriye'deki durumun ele alınacağını sözlerine ekledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanılığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik ediyor.
(SPUTNİK/AA/FG)