Mısır'da bir grup kadın,Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başkent Kahire'de hükümet ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) karşıtı gösteri düzenledi.

Yönetim aleyhine sloganların atıldığı gösteriye, Mısırlı kadın hakları savunucuları ve Sosyalist Devrim Hareketi mensupları katıldı. Kadın haklarının pazarlık konusu edilmemesini isteyen ve Mısır'ın bilim, siyaset ve kültür hayatının sembol isimlerden Sumeyra Musa, Ayşe et-Teymuriyye ve Safiyye Zalul'un resimlerini taşıyan göstericiler, üzerinde ''Diğerleri çocuk doğurur, Mısır kadınları kahraman'', ''Kadın haklarında pazarlık olmaz'' yazılı pankartlar da açtı.

Mısırlı kadınların maruz kaldığı taciz ve istismar olayları konusunda gereken hukuki önlemlerin alınmadığını savunan göstericiler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler'i hedef alan sloganlar attı.

Öte yandan, Nil Deltası'nda yer alan Mansura kentinde ise siyah elbise giyen Mısırlı kadınlar, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Mısır'ın dünyaca ünlü ses sanatçısı Ümmü Gülsüm'ün heykeli önünde saygı duruşunda bulundu.