HRİSTİYAN DEMOKRAT BİRLİK'İN (CDU) GENEL MERKEZİ'NDE VERİLEN DAVETE, ESKİ ALMANYA CUMHURBAŞKANI CHRİSTİAN WULFF'UN DA ARALARINDA OLDUĞU YAKLAŞIK 650 KONUK KATILDI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 60. yaş gününü, partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) Genel Merkezi'nde verilen davette kutladı.

Başbakan Merkel'in doğum günü partisine, aralarında eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach ve aktör Ulrich Matthes'in de aralarında bulunduğu, siyaset, sanat ve spor dünyasından 650 konuk katıldı.

Kutlamaya eşi Joachim Sauer ile birlikte gelen Başbakan Merkel, CDU Genel Merkezi Konrad-Adenauer Evi'nde bir demet çiçek ve alkışlarla karşılandı. Merkel'in kutlamada uzun bir konuşma yapmak yerine, Alman tarihçi Jürgen Osterhammel'i konuşmacı olarak davet etmesi dikkati çekti. Başbakan Merkel, davet boyunca tarihçi Osterhammel ile birlikte oturdu.

GABRİEL'DEN MERKEL'E ÖVGÜ

Merkel'in koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel Başkanı olan Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel yaş günü kutlamasında yaptığı konuşmada, geçen yasama döneminde en büyük rakibi olan Merkel için övgü dolu ifadeler kullandı.

Merkel'in sade bir kişiliğe sahip, sıra dışı bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Gabriel, "Hiçbir zaman sertliğe kaçmadan hep net tutum takındınız" dedi.

Esprili bir üslup kullanan Gabriel'in, "Tabii sizinle birlikte çalışmak, dönem dönem büyük bir mutluluk" ifadeleri salonda gülüşmelere yol açtı.

Merkel için sade bir yaş günü pastası hazırlanması dikkati çekti.

Başbakan Merkel'in, doğum günü kutlamasına katılacak konuklardan hediye getirmemelerini rica ettiği, bunun yerine kanserle mücadele eden bir sivil toplum kuruluşuna yardımda bulunmalarını istediği öğrenildi.